این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۵۹-۷۲
عنوان فارسی
تولید پوشش های زیست تخریب پذیر و کاربرد آن در نگهداری آبزیان
چکیده فارسی مقاله
فیلمها و پوششهای خوراکی لایه نازکی از مواد هستند که هم در سطح و هم بین لایههای مختلف ماده غذایی استفاده میشوند. بیوپلیمرهایی از قبیل پلی ساکاریدها، پروتئینها، لیپیدها و مخلوطهای آنها برای تهیه فیلمها و پوششهای خوراکی بهکار میروند.با توجه به تقاضای مصرفکنندگان برای دسترسی به موادی با کیفیت بالا و نگرانی آنها بهدلیل مشکلات ناشی از مصرف نگهدارندههای مصنوعی و نیز نگرانیهای زیست محیطی ناشی از تجمع پلیمرهای مصنوعی، ایده استفاده از بیوپلیمرهای زیست تخریبپذیر بهعنوان جایگزینی مناسب برای بستهبندیهای پلاستیکی قوت گرفت. بازدهی و خواص کاربردی فیلمها و پوششهای خوراکی مربوط به خواص ذاتی مواد تشکیلدهنده فیلم یعنی بیوپلیمرها، نرمکنندهها و دیگر افزودنیهاست. مفیدترین خواص فیلمها و پوششهای خوراکی قابلیت خوردن و زیست تخریبپذیری آنهاست. برخی از خواص فیلمها و پوششهای خوراکی از قبیل جلوگیری از انتقال رطوبت و خروج ترکیبات فرار از ماده غذایی، عبوردهی انتخابی گازهای اکسیژن و دی اکسید کربن، به تأخیر انداختن آبزداییDewatering سطح، تغییرات بافتی، مانعی در برابر عبور چربیها و روغنها، افزایش ارزش تغذیهای، جلوگیری از آب چک، رشد میکروبها و تندشدگی لیپیدها، حفظ کیفیت محصولات آبزی و فراوردههای آنها در مقابل صدمات فیزیکی ناشی از حمل و نقل است و باعث افزایش زمان ماندگاری آنها میشوند. برای استفاده صنعتی، لازم است مطالعات علمی بیشتری برای تعیین مکانسیمهای تشکیل فیلم از بیوپلیمرها برای بهینهسازی خواص آنها انجام شود. در مطالعه حاضر ترکیبات زیست تخریبپذیر استفاده شده برای پوشش آبزیان و اثرهای آنها در حفظ کیفیت آبزیان و مکانیزم عمل آنها بررسی شده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فیلم، پوشش، زیست تخریب پذیر، آبزیان،
عنوان انگلیسی
Biodegradable film production and its application in aquatic shelf life
چکیده انگلیسی مقاله
Edible films and coatings are a thin layer of material that used on the surface and between different layers of nutrients. Biopolymers such as polysaccharides, proteins, lipids and their mixtures are used for the preparation of the edible films and coatings. Due to consumers demand for access to high quality materials and their concern because of the problems caused by the use of artificial preservatives, as well as environmental concerns arising from the accumulation of synthetic polymers, the idea of using biodegradable biopolymers as a replacement for the plastic packaging was strong. Efficiency and functional properties of edible films and coatings is dependent on intrinsic properties of ingredients of films, namely, biopolymers, plasticizer and other additives. The useful properties of edible films and coatings are capability of eating and biodegradation of them. Some properties of edible film sand coatings, such as preventing moisture transport and volatiles out of food, selective throughput oxygen and carbon dioxide, delaying surface dehydration, tissue changes, barrier against fat sand oils transports, increase nutritional value, preventing dripping, microbial growth and rancidity, Maintaining the quality of Aquatic and their products against physical damage caused by their transportation, increase the shelf life of them. For industrial use, more scientific studies are needed to determine the mechanisms of the film formation from biopolymers for optimizing their properties. Biodegradable compounds used in this study for aquatic coating and their effects on maintaining the quality of fish and their action mechanism has been investigated.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Film, coating, Biodegradable, aquatic
نویسندگان مقاله
سید مهدی اجاق | seyed mehdi
استادیار دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
زینب نوری هاشم آباد | noori hashem abad
دانشجو
لیدا قلی پور |
ندارد
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_11970_3023b4f8f1223f2c670128a517624cb1.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200142.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات