این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۷۳-۸۵

عنوان فارسی اثرات آرتمیای غنی‌شده با روغن‌های ماهی و سویا همراه با ویتامین E بر رشد، مقاومت به استرس، فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و پراکسیداسیون چربی لارو تاسماهی ایرانی Acipenser persicus
چکیده فارسی مقاله هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثرات آرتمیای غنی­شده با روغن­های ماهی و سویا همراه با ویتامین E بر عملکرد رشد، مقاومت به استرس، فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی و پراکسیداسیون چربی لارو تاسماهی ایرانی (cipenser persicus) می­باشد. از پنج جیره غذائی مختلف شامل آرتمیای غنی­نشده (جیره شاهد)، آرتمیای غنی­شده با روغن سویا همراه با 15 یا 30 درصد ویتامین E (جیره­های S15 و S30) و روغن ماهی همراه با 15 یا 30 درصد ویتامین E (جیره­هایF15 و F30) استفاده شد. لاروها تا حد سیری ظاهری به مدت 17 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با آرتمیای غنی­شده در مقایسه با گروه شاهد از نظر رشد و بازماندگی تفاوت معناداری نداشتند اما افزایش سطح ویتامین E از 15 به 30 درصد عملکرد رشد و مقاومت به استرس شوری را بهبود بخشید. محتوای ویتامین E در ماهیان تغذیه شده با جیره­های S15 و S30 در مقایسه با تیمارهای دیگر به طور معناداری بالاتر بود. فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی در ماهیان تغذیه شده با آرتمیای غنی­نشده و جیره­های F15 و F30 بالاتر بود. بیشترین مقدار TBA در ماهیان تغذیه شده با آرتمیای غنی­نشده مشاهده شد. نتایج نشان داد که اضافه کردن ویتامین E به روغن­های ماهی و سویا برای غنی­سازی آرتمیا می­تواند اکسیداسیون روغن ها را کاهش داده و برای سلامتی و کیفیت لارو مفید باشد. در مجموع غنی­سازی آرتمیا با روغن سویا همراه با 30 درصد ویتامین E (جیره S30) جهت تغذیه لارو تاسماهی ایرانی پیشنهاد می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of enriched Artemia with fish and soybean oils supplemented with vitamin E on growth, stress resistance, antioxidant enzymes activity and lipid peroxidation of Persian sturgeon (Acipenser persicus) larvae
چکیده انگلیسی مقاله The aim of the present study was to evaluate the effects of enriched Artemia with fish and soybean oils supplemented with vitamin E on growth performance, stress resistance, antioxidant enzymes activity and lipid peroxidation of Persian sturgeon (Acipenser persicus) larvae. Five experimental diets including non-enriched Artemia (control diet), Artemia enriched with soybean oil supplemented with 15 or 30% vitamin E (S15 and S30 diets) and fish oil supplemented with 15 or 30% vitamin E (F15 and F30 diets) were used. The larvae were fed to apparent satiation for 17 days. The results indicated that fish fed enriched Artemia had no significant differences compared with control group in terms of growth and survival, but increase in vitamin E levels from 15 to 30 % improved growth performance and resistance to salinity stress. Vitamin E content in fish fed S15 and S30 diets was significantly higher compared with the other treatments. Antioxidant enzymes activity in fish fed non-enriched Artemia, F15 and F30 diets were higher. The highest TBA value was observed in fish fed non-enriched Artemia. The results demonstrated that the addition of vitamin E to the fish and soybean oils for Artemia enrichment could reduce oxidation of oils and beneficial for the health and quality of larvae. In conclusion, enrichment of Artemia with soybean oil supplemented with 30 % vitamin E (S30 diet) is recommended for feeding Persian sturgeon larvae.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدی نادری کوشک | naderi kooshk
کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

عبدالمحمد عابدیان کناری |
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/article_11971_d223643515cabea5aa31c383533799b4.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200143.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات