این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۳، شماره ۱، صفحات ۴۵-۵۵
عنوان فارسی
تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین برخصوصیات کیفی و زمان ماندگاری فیش فینگر کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال
چکیده فارسی مقاله
تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان و کیتوزان-ژلاتین بر کیفیت فیش فینگر کپور نقرهای هنگام نگهداری بررسی شد. فیش فینگرها به طور جداگانه در محلولهای پوششی کیتوزان 1% و کیتوزان 1%-ژلاتین 4% غوطهور و بستهبندی شدند. سپس جهت آزمایشهای شیمیایی (TBA، TVB-N، PV) و میکروبی (TVC و PTC) به مدت 30 روز در یخچال (C˚1±4) نگهداری شدند. کمترین میزان بازهای نیتروژنی فرار در نمونه پوشش داده شده با کیتوزان مشاهده شد درصورتی که میزان تیوباربیتوریک اسید تیمارهای پوشش داده شده تفاوت معنیداری نسبت به هم نداشتند (05/0>p). در بین نمونههای پوشش داده شده، پوشش کیتوزان به طور موثری باعث کاهش بار باکتریائی کل (TVC) و سرما دوست (PTC) گردید که این میزان کاهش در روز 12 به ترتیب برای TVC و PTC به اندازه 2/3 و log10 cfu/g 6/2 نسبت به شاهد بود. بدین ترتیب میتوان بیان نمود که فیش فینگرهای پوشش داده شده با محلول پوششی کیتوزان نسبت به پوشش کیتوزان-ژلاتین و نمونههای بدون پوشش موثرتر بود و 18 روز بر ماندگاری فیش فینگرها افزود
کلیدواژههای فارسی مقاله
کیتوزان، ژلاتین، پوشش دهی، کپور نقرهای، فیش فینگر،
عنوان انگلیسی
Effect of edible chitosan-gelatin coating on the quality characteristics and shelf life of fish finger of Hypophthalmichthys molitrix during refrigerated storage
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of edible chitosan and chitosan-gelatin coating on the quality of fish finger from silver carp during refrigeration was assessed. Fish fingers were immersed separately in coating solutions of chitosan 1% and chitosan 1%-gelatin 4%, packed and stored in refrigerator (4±1˚C) for 30 days, then their chemical (TVB-N, PV, TBA) and microbiological characteristics (TVC and PTC) were analysed. Total volatile basic nitrogen value of coated sample with chitosan was lowest while there was no significant difference between the thiobarbituric acid value of coated treatments (p< 0.05). Among the coated samples, chitosan coating effectively reduced the total viable count (TVC) and psychrotrophic count (PTC). This reduction was 3.2 and 2.6 log10 cfu/g for TVC and PTC at 12 day, respectively, in comparison with control. Thus it can be considered that fish fingers coated with chitosan coating solution was more effective than chitosan-gelatin coating and uncoated samples and increased the shelf life of fish fingers for 18 days.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
صونا کلته |
دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
ابراهیم علیزاده دوغی کلایی | alizadeh dighi kalayi
استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
مصطفی یوسف الهی | yousef elahi
استادیار گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_11164_a748a1c818f84a9fd9a1bdfdce6eba32.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200148.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات