این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۲۳-۳۴
عنوان فارسی
ارزیابی بازده تولید، زائدات و ارزش تغذیهای فراوردههای مختلف طی فراوری ماهی قزلآلای رنگین کمان
چکیده فارسی مقاله
بازده تولید محصولات مختلف، میزان فراوردههای جانبی و ارزش تغذیهای آنها و نیز روابط بین وزن عرضه ماهی به بازار و بازده محصول در ماهی قزلآلای رنگین کمان مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پس از ماهی کامل، حداکثر بازده در ماهی تخلیه شکمی شده و بهمیزان 43/3±56/87 درصد بود که در خصوص فیله با پوست و بدون پوست بهترتیب به 21/3±69/56 درصد و 37/2±36/45 کاهش یافت. بیشترین میزان فراوردههای جانبی مربوط به سر و امعا و احشا بود که بهترتیب 52/15درصد و 62/12درصد از وزن بدن ماهی را تشکیل میدادند. همبستگی مثبت و معناداری (01/0>p) بین وزن ماهی کامل و بازده محصول سرزده و تخلیه شکمی شده مشاهده شد و با افزایش وزن ماهی کامل در زمان عرضه به بازار، بازده محصول سر زده و تخلیه شکمی شده بیشتر خواهد بود. در میان فراوردههای جانبی، امعاواحشا و سر بیشترین میزان چربی (بهترتیب 43/17 و 01/13درصد وزن تر) را داشتند که میتوانند منابع مناسبی برای استخراج چربی باشند، اما بیشترین میزان پروتئین در پوست (11/24درصد وزن تر) مشاهده شد. مقادیر قابل ملاحظهای از اسیدهای چرب مفید و سلامتی بخش چند غیراشباع 3ω در ترکیب اسیدهای چرب امعاواحشا و سر بهدست آمد. همچنین امعاواحشا و استخوان بهعنوان منابع غنی از ریزمغذی آهن شناسایی شدند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of production efficiency, by-products, and their nutritional value during the processing of rainbow trout
چکیده انگلیسی مقاله
Processing efficiency of rainbow trout, amounts of by-products and their nutritional value as well as some correlations between whole fish weight and products yield were evaluated. Results showed that efficiency decreased up to 87.56 ± 3.43% for gutted fish and it reached up to 56.69 ± 3.26% and 45.36 ± 2.37% for skined on and skinless fillets, respectively. The highest amounts of by-product were related to head and viscera which were 15.52 ± 2.00% and 12.62 ± 2.61% of body weight, respectively. A significant negative correlation was found between fish weight and head weight percentage (P< 0.01). Also, the yield of headed and gutted product increased significantly by increase in fish weight (P< 0.01). Among by-products, viscera and head were the richest sources of fat (17.4 and 13.0 % of wet weight) and skin contained the highest amount of protein (24.1% of wet weight). Moreover, a significant presence of the most important and health benficial omega-3 fatty acids was detected in both head and viscera. Viscera and bone were also found as rich source of iron mineral.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدی عبدالهی |
دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
مسعود رضایی |
استاد تمام، گروه فرآوری آبزیان، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
الیکا جعفری |
3. کارشناسی، گروه شیلات، مجتمع آموزش عالی علامه محدث نوری، نور، مازندران، ایران
الناز غفاری |
3. کارشناسی، گروه شیلات، مجتمع آموزش عالی علامه محدث نوری، نور، مازندران، ایران
ساحل سلطان کریمی |
دانشجوی دکتری، گروه تکثیر و پروش آبزیان، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_10782_5545982ead1bb4339901991c519765ae.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200154.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات