این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۴۳-۵۵
عنوان فارسی
ارزیابی خطر جیوه ناشی از مصرف ماهی شوریده (Otolithes ruber) در خلیج فارس: مطالعه موردی بندر ماهشهر
چکیده فارسی مقاله
در پژوهش حاضر با اندازهگیری غلظت جیوه کل با روش اسپکتروفتومتر جذب اتمی و بخار سرد، در نمونههای عضله ماهی شوریده (Otolithes ruber)، خطر ناشی از مصرف این ماهی برای انسان ارزیابی شد. بدین منظور، 30 عدد ماهی شوریده در اوزان بازاری از صید روزانۀ آبزیان مذکور در بندر ماهشهر، بهطور تصادفی انتخاب و مورد تجزیه قرار گرفتند. نتایج بهدست آمده نشان داد که میانگین غلظت جیوهدر عضله ماهی شوریده 09/0±354/0 میکروگرم بر گرم وزنتر است که این میزان کمتر از حد استاندارد اعلام شده از سویWHO و USFDA، اما بیشتر از حد استاندارد اعلام شده از سوی MAFF و USEPA است. شاخص خطر (HQ) بیشتر از 1 محاسبه گردید. همچنین، محاسبات نشان داد که جذب روزانه و هفتگی جیوه با توجه به میزان سرانه مصرف هر ایرانی، کمتر از مقادیر راهنمای ارائه شده (PTDI و PTWI) از سوی WHO و USFDA و بیشتر از مقادیر ارائه شده از سوی USEPA است. بنابراین از منظر میزان جیوه، مصرف ماهی شوریدۀ صید شده از منطقۀ مورد مطالعه ممکن است خطرهایی برای سلامتی مصرفکنندگان آسیبپذیرتر مانند زنان باردار، جنین و کودکان به همراه داشته باشد، ولی سایر افراد جامعه میتوانند حدود 20 گرم در روز و 138 گرم در هفته مصرف کنند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Risk to consumers from mercury in croaker (Otolithes ruber), from the Mahshahr port
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the human health risk of mercury due to consumption of croaker (Otolithes ruber) in Mahshahr, the Persian Gulf, , was evaluated using atomic absorbtion spectrophotometer)and cold vapor techniques to measure the mercury concentration in muscle samples of 30 fresh croakers . A. Result showed the average concentration of mercury in croaker muscle was 0.354±0.09 µg/ g of fresh wet weight, which was less than the allowable amount for human consumption determined by the international organizations such as USFDA and WHO, but more than the allowable amount for human consumption determined by MAFF and the USEPA. HQ Index was above 1 (1.18). In addition, the calculations indicated that daily and weekly mercury uptake for the Iranian consumers, according to Statistical Yearbook of Iran Fisheries organization (the amount consumed per capita), is lower than the guideline values (PTWI and PTDI) provided by WHO, USFDA and more than USEPA. Therefore, the consumption of the croaker might be associated with some threat to the consumer’s health particularly pregnant women, fetuses and children from mercury but consumption permitted rate of 20gper dayand138 gper week is recommended for other people.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سید مهدی حسینی | seyed mehdi
گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس صندوق پستی 356-46414 نور، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
سحر مردوخی |
استادیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
سید ولی حسینی | seyed vali
دانشجوی دکتری، گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_10408_a038cdbc3b0519b7f4c2d5bff283b415.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200162.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات