این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۷۵-۸۷
عنوان فارسی
مقایسه عصاره برگ گیاه گزنه (Urtica diocia) و آنتیاکسیدان بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) بر زمان ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در شرایط نگهداری در دمای ۱±۴ درجه سانتیگراد
چکیده فارسی مقاله
تأثیر عصارههای آنتیاکسیدانی در رابطه با زمان ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان طی نگهداری در یخچال (Cº ) بررسی شد. بدین منظور فیله در 3 تیمار نمک سود در آب نمک 10 درصد، تیمار نمک سود به همراه 1 درصد عصاره برگ گزنه و تیمار نمک سود به همراه آنتیاکسیدان بوتیله هیدروکسی تولوئن (BHT) در تناوب زمانی 3 روزه بررسی شد که شاخصهای پراکسید (PV)، اسیدهای چرب آزاد (FFA)، اسید تیوباربیتوریک (TBA)، رطوبت، میزان pH و ویژگیهای حسی طی 15 روز نگهداری در یخچال ارزیابی شدند. نتایج نشان داد مقادیر TBA و FFA به شکل معناداری (05/0>p) در تمامی تیمارها افزایش یافت، اگرچه مقادیر پراکسید نیز در تمام تیمارها با گذشت زمان به شکل معناداری (05/0>p) روند نزولی داشت. نمونههای حاوی آنتیاکسیدان در مقایسه با نمونه شاهد در همه تیمارها به شکل معناداری (05/0>p) TBA، PV و FFA کمتری داشت. همچنین عصاره متانولی برگ گزنه در سطح 1 درصد بهخوبی توانست شاخصهای TBA، PV و FFA را کنترل کرده و جایگزین آنتیاکسیدان سنتزی بوتیله هیدروکسی تولوئن در سطح 1 درصد شود. با توجه به نتایج حاصل از ارزیابی حسی (رنگ، بو، بافت، طعم و پس طعم) و نبود تفاوت معنادار میان دو آنتیاکسیدان میتوان استفاده از هر دو نوع آنتیاکسیدان را در نگهداری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان توصیه کرد. طبق نتایج این تحقیق عصاره برگ گزنه تأثیر بیشتری بر ماندگاری قزلآلای رنگین کمان دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of efficacy of nettle leaf extract (Urtica diocia) and BHT antioxidant on shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillet during refrigerated storage 4±1°c
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of the antioxidant extracts on the quality indices of rainbow trout fillet stored at refrigerator (4±1ºC) for 15 days was investigated. The fillets in 3 treatments, including salted in 10% brine, salted in 10% brine plus 1% nettle leaf extract, and salted in 10% brine plus synthetic antioxidant BHT were evaluated at every 3 days interval, using the quality indices including the free fatty acids (FFA), thiobarbituric acid (TBA), peroxide (PV), moisture content, pH levels and sensory characteristics. The results showed that TBA and FFA values increased significantly (p< 0/05), but PV significantly decreased in all treatments during the course of storage (p< 0/05). Samples containing antioxidants had significantly lower TBA, PV and FFA values in comparison with the control sample throughout the storage. Also, the methanol extract from nettle leaves (at 1% balance) controlled the TBA, PV and FFA indices and entirely replaced the synthetic BHT antioxidants (at 1% balance). Since the sensory evaluation (smell, texture, taste and after taste elements) showed no significant differences between the two antioxidants, both are recommended to preserve the quality of rainbow trout fillet. The nettle leaf extract was found to be more efficient on shelf life extension the fillet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زینب نوری هاشم آباد | noori hashem abad
کارشناس ارشد، فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سیدحمید حسینی پور | seyed hamid
کارشناس ارشد، فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سید مهدی اجاق | seyed mehdi
استادیار، فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_10414_d7ca3f100248d49045d3b257ee26cd96.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200164.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات