این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۵۳-۶۲

عنوان فارسی تغییرات بیوشیمیایی و خونشناسی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) تغذیه شده با گلوتن ذرت
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به ­منظور بررسی جایگزینی گلوتن ذرت به­جای پودر ماهی در جیره غذایی کپور ماهی و تأثیر این جایگزینی بر شاخص ­های بیوشیمیایی و خون­شناسی خون کپور ماهی معمولی جوان انجام شد. ماهیان جوان با وزن متوسط ‌‌5/0 ± 5/11 گرم و طول متوسط 1 ± 9‌ سانتیمتر به مدت 8 هفته با تیمارهای آزمایشی تغذیه شدند. جیره­های غذایی با پروتئین خام 31%، انرژی خام 3100 کیلوکالری بر کیلوگرم در سه سطح جایگزینی 150، 270 و490 (گرم بر کیلوگرم) و یک جیره شاهد بدون گلوتن ذرت ساخته شدند. در پایان آزمایش شاخصهای بیوشیمیایی خون شامل گلوکز، کلسترول، تری­گلیسرید و همچنین هموگلوبین، هماتوکریت، گلبولهای سفید (WBC) و گلبولهای قرمز خون (RBC) در بچه ماهیان تغذیه­ شده با جیره­های آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد اختلاف معناداری داشتند (05/0P < ). اما ماهیان جوان تغذیه شده با جیره­های غذایی 1 تا 4 در مقدار پروتئین کل و شاخص ­های MCV، MCH وMCHC تفاوت ­های معناداری با یکدیگر نداشتند (05/0P > ). همچنین با جایگزینی مقادیر گلوتن ذرت در جیره­ها این نتیجه حاصل شد که عوامل رشد و تغذیه­ای در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد به طور معناداری کاهش یافته است (05/0P < ). جمع­بندی نهایی نشان می­دهد که منبع پروتئینی گیاهی گلوتن ذرت جایگزین مناسبی به جای پودر ماهی نیست و باید سطح جایگزینی کمتر از جایگزین صورت گرفته در این تحقیق باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جایگزینی، جیره، پروتیئن گیاهی، کپور معمولی،

عنوان انگلیسی Hematological and biochemical changes in Common carp (Cyprinus carpio) fed with corn gluten
چکیده انگلیسی مقاله This study was carried out to investigate alternative instead of corn gluten meal in diets and the effects of this substitution on blood biochemical and hematological parameters of common carp juvenile. Juvenile's carp with an average 11.5 ± 0.5g, 9 ± 1cm weight and length respectively, were fed with experimental diets for 8 weeks. Diets with 31% crude protein and 3100 kcal kg-1 raw energy alternative levels of 150, 270 and 490 (gr kg-1) and a control diet without corn gluten was made. At the end of the experiment, blood biochemical parameters, including glucose, cholesterol, triglycerides, and hemoglobin, hematocrit, white blood cells (WBC) and red blood cells (RBC) in juveniles fed the experimental diets compared with the control group showed a significant difference (P0.05). Also with replacement value of corn gluten in experimental diets, it was concluded that growth and nutritional factors treatments compared with control group significantly decreased (P
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Replacement, Diet, Plant protein, common carp

نویسندگان مقاله فاطمه قادری رمازی | ghaderi rammazi
دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان

عبدالرضا جهانبخشی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد سوداگر |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبعی گرگان


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/article_489_ab965a7510162e9a9ae8154bf339f71b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200183.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات