این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب داخلی روز
، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۶۴-۷۱
عنوان فارسی
تأثیر مکمل ویتامین E بر روی کنترل گلیسمی و میزان چربی خون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: افزایش قند و چربی های خون بیماران دیابتی منجر به تشدید بروز عوارض دیر هنگام دیابتی می شود. نقش ویتامین E در بهبودی فراسنج های چربی در مطالعات زیادی اشاره شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر مصرف مکمل ویتامین E بر سطح گلوکز، انسولین و پروفایل های چربی در بیماران دیابتی نوع 2 است. روش تحقیق: در یک کارآزمایی بالینی، 31 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 شامل 14 مرد و 17 زن با متوسط سن 9/5 ± 9/51 سال به روش تصادفی ساده مورد مطالعه قرار گرفته و به دو گروه مورد و شاهد تقسیم بندی شدند. گروه مورد به مدت دو ماه روزانه 800 میلی گرم در روز ویتامین E دریافت کردند و به گروه شاهد نیز به همان میزان دارونما داده شد. میزان گلوکز، انسولین و چربیهای خون بیماران قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد و اطلاعات توسط آزمون آماری t زوج و مستقل آنالیز گردید. یافته ها: تغییر معنی داری در نمایه های تن سنجی، دریافت مواد غذایی و داروهای مصرفی افراد حین مطالعه مشاهده نشد. مصرف ویتامین E سطح انسولین پلاسما (016/0 > p ، 56/2 ± 8/27 و 37/2 ± 25/28) و غلظت تری گلیسرید پلاسما (03/0 > p ، 18/2 ± 48/212 و 99/194 ± 41/279) را کاهش داد. کاهش در غلظت گلوکز پلاسما و سایر فراسنج های لیپیدی به دنبال دو ماه مصرف ویتامین E معنی دار نبود. نتیجه گیری: به نظر می رسد برای دریافت مکمل ویتامین E بر کنترل گلیسمی و چربی های خون بیماران دیابتی به تحقیقات بیشتری نیاز است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
الفا، توکوفرول، دیابت نوع دو، کنترل گلیسمیک، لیپید
عنوان انگلیسی
The impact of vitamin E on glycemic control and lipid profiles in type 2 diabetes patients
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Diabetic complications have been related to hyperlipidemia and hyperglycemia. Alpha –tochoferol has antioxidant effects and can improve lipid profiles. We evaluated the effect of vitamin E supplementation on glucose, insulin and lipid profiles in type 2 diabetic patients. Materials and Methods: In a randomized clinical trial, 31 patients included 14 men and 17 women (51.9±5.9 year) with type 2 diabetes were randomly divided into treatment with vitamin E (800 mg/day) and placebo groups for 2 months. Plasma glucose, Insulin and lipid profiles were measured at the beginning and at the end of 3 months supplementation. The paired and independent t-test was used for analyzing of data. Results: Anthropometric indexes were stable throughout the study. Vitamin E administration lowered fasting plasma insulin concentrations (28.25±2.37 and 27.8±2.56, p< 0.016) plasma triglyceride concentration (279.41±194.99 and 212.48±85.18 p < 0.03). The plasma glucose and the other lipid profiles did not change after vitamin E consumption for 2 months. Conclusion: We need more research to establish beneficial effect of vitamin E intake in type 2 diabetic patients.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Alpha-Tochoferol, Type 2 Diabetes, Lipid, Glycemic Control
نویسندگان مقاله
زهره مظلوم | z. mazloom
shiraz, iran
شیراز - دانشگاه علوم پزشکی- دانشکده بهداشت، گروه آموزشی تغذیه
زهرا موسوی شیرازی فرد | z moosavi sh f
سکینه شب بیدار | s. shabbidar
کامران آقا صادقی | k. aghasadeghi
عبدالرضا رجایی فرد | ar rajae f
نشانی اینترنتی
http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-171&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
پزشکی داخلی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات