این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
مرتع
، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۳۶۸-۳۷۵
عنوان فارسی
اثر تیمار سرما بر شاخصهای کیفیت علوفه برگ گونههای Festuca arundinaceae Scherab و Dactylis glomerata L در مرحله رشد رویشی
چکیده فارسی مقاله
به منظور مدیریت اصولی مراتع، آگاهی از ترکیبات شیمیایی گیاهان مرتعی ضروری است. در این تحقیق اثر تیمار سرمای چهار درجه سانتیگراد بر مقادیر پروتئین خام (CP) و دیواره سلولی عاری از همیسلولز (ADF) دو گونه Festuca arundinaceae و Dactylis glomerata در مرحله رشد رویشی مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق که در سال 1395 انجام شد، بذر گونهها در گلدان کشت گردید. پس از رشد نهالها (mm50) تعداد 10 تکرار از هر گونه به مدت دو هفته به دستگاه فیتوترون آزمایشگاه مرتع دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس برای اعمال تیمار سرما منتقل شدند. تعداد 10 تکرار نیز به عنوان سرماندیده (شاهد) در گلخانه ماندند. پس از دو هفته گلدانها به شرایط عادی گلخانه بازگردانده شدند. هنگامی که گونهها به حد مطلوب رشد رویشی رسیدند (mm500 (تعداد 7 تکرار از نمونههای برگ دو گونه برای اندازهگیری شاخصهای مذکور به آزمایشگاه منتقل و سپس خشک شدند. نتایج نشان داد که پروتئین خام گونهها، تحت تاثیر تیمار سرما افزایش پیدا کرد ولی مقدار دیواره سلولی عاری از همیسلولز کاهش یافت. مقدار پروتئین خام گونه F. arundinaceae در تیمار سرما،40/35 درصد و در تیمار شاهد 71/31 درصد بود. مقدار پروتئین خام گونه D. glomerata در تیمار سرما، 58/29 درصد و در تیمار شاهد 10/28 درصد بود و مقدار دیواره سلولی عاری از همیسلولز در این گونه نیز با کاهش همراه بود. نتایج این تحقیق میتواند تاثیر تیمار سرما را بر کیفیت علوفه گیاهان مورد مطالعه نشان داده و در ارائه برنامه بهتر مدیریت مرتع مفید باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کیفیت علوفه، تیمار سرما، گلخانه، Festuca arundinaceae، Dactylis glomerata.
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سحر قربانپور |
قاسمعلی دیانتی تیلکی |
محمدعلی علیزاده |
نشانی اینترنتی
http://rangelandsrm.ir/browse.php?a_code=A-10-287-102&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات