این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مرتع، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۴۹۰-۵۰۳

عنوان فارسی بررسی تاثیر عوامل محیطی (ارتفاع و خاک) بر کمیت و کیفیت اسانس کاسنی وحشی (Cichorium intybus) ( مطالعه موردی: لزور –فیروزکوه)
چکیده فارسی مقاله تحقیق حاضر به‌منظور بررسی تاثیر عوامل محیطی (ارتفاع و خاک) بر کمیت و کیفیت اسانس کاسنی وحشی در منطقه لزور از توابع شهرستان فیروزکوه صورت گرفت. نمونه­ها از اندام­های هوایی، ریشه و خاک در مرحله گل­دهی کامل، از سه دامنه ارتفاعی 2400-2700، 2700-3000 و 3000-3300 متر جمع‌آوری شدند. در آزمایشگاه مقدار 100 گرم از اندام هوایی و ریشه گیاه خشک شده و اسانس‌گیری به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر انجام و سپس اسانس به‌دست آمده به‌منظور شناسایی ترکیبات به دستگاه کروماتوگراف گازی (GC) و کروماتوگراف گازی متصل به طیف­سنج جرمی (GC/MS) تزریق گردید. نتایج تحقیق نشان داد بازده اسانس اندام هوایی در ارتفاعات 2400-2700، 2700-3000 و 3000-3300 متری به‌ترتیب 39/0، 58/0 و 50/0 درصد می­باشد. اصلی­ترین ترکیب­های اسانس در اندام هوایی و ریشه بتاپینن، سیسکادین 4-ان 7 اٌل، سیسابینن هیدرات، ایودسما، هیومیولن اپوکساید 2 و الفا بیسابولول می‌باشند. بازده اسانس ریشه در سه طبقه ارتفاعی 2400-2700، 2700-3000 و 3000-3300 متری به‌ترتیب 68/0، 74/0 و 71/0 درصد می‌باشد. رابطه خصوصیات شیمیایی خاک و بازده اسانس در هر دو بخش ریشه و اندام هوایی نشان داد که بین بازده اسانس و خصوصیات خاک، به‌جز pH و EC همبستگی مثبت وجود دارد. در صورتی که هدف، برداشت درصد بالایی از اسانس کاسنی باشد، جمع‌آوری آن در ارتفاع 3000-2700 متری پیشنهاد می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسانس، خاک، کاسنی وحشی، فیروزکوه.

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سیده خدیجه مهدوی |


محمد منصوری‌فر |


محمد مهدوی |


جلال محمودی |



نشانی اینترنتی http://rangelandsrm.ir/browse.php?a_code=A-10-287-112&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات