این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۱-۶
عنوان فارسی
بررسی باکتری های عامل مسمویت غذایی در ماهیان با ارزش تجاری عرضه شده در فروشگاه های مازندران
چکیده فارسی مقاله
با توجهبه اهمیت نقش باکتریهای عامل مسمومیت غذایی به لحاظ تهدید بهداشت عمومی و ایجاد خسارات اقتصادی، این پژوهش با هدف بررسی وجود باکتریهای عامل مسمومیت غذایی در چند گونه از ماهیان باارزش تجاری جمع آوری شده از فروشگاه های استان مازندران صورت گرفت. مواد و روش ها: بدین منظور 200 نمونه ماهی بسته بندی شده منجمد متعلق به گونه های قزل آلا، کیلکا، فیتوفاگ و شیرماهی (50 نمونه از هر گونه ماهی) از فروشگاه ها خریداری ودرمجاورت یخ به آزمایشگاه منتقل شد. نمونه ها از نظر شمارش کلی باکتریهای هوازی، شمارش اشرشیاکلی، شمارش استافیلوکوکوس اورئوس، جستجوی سالمونلا و شمارش ویبربوپاراهمولیتیکوس طبق روشهای استاندارد ملی ایران مورد آزمایش قرارگرفتند. یافته ها: در هیچیک از نمونه های مورد بررسی، سالمونلا و ویبربوپاراهمولیتیکوس مشاهده نشد. مقایسه نتایج بدست آمده با حدود مجاز استاندارد ملی ایران نشان داد تعداد کلی باکتریهای هوازی و استافیلوکوکوس اورئوس در تمامی نمونه ها در محدوده مجاز استاندارد ملی ایران بود. تعداد اشرشیاکلی در 14٪ نمونه های قزل آلا، 20٪ کیلکا، 20٪ فیتوفاگ و 10٪ نمونه های شیرماهی بیشتر از حد مجاز استاندارد بود که این مساله با توجه به اهمیت بیماری زایی سویه های گوناگون باکتری اشرشیاکلی در انسان، بر لزوم کنترل آلودگی های میکروبی ماهیان بسته بندی شده تاکید می نماید. نتیجه گیری: نتایج بررسی های میکربی ماهی های خام منجمد جمع آوری شده از فروشگاه های شهرهای مختلف استان مازندران می تواند رضایت بخش تعریف شود، زیرا اکثریت نمونه ها با استانداردهای مرجع مطابقت دارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باکتری بیماری های غذازاد ماهی مازندران
عنوان انگلیسی
Food Poisoning Bacteria from Commercially Important Fish Species Collected from Markets in Mazandaran Province
چکیده انگلیسی مقاله
Aims Considering the high importance of food poisoning bacteria in terms of public health threats and economic damages, this research aimed at evaluating food poisoning bacteria in some commercially important fish species collected from markets in Mazandaran, Iran. Materials & Methods For this purpose, 200 frozen fish belonging to 4 species were purchased from the stores and transferred to the laboratory. Samples were tested for total counting of aerobic bacteria, Escherichia coli count, Staphylococcus aureus count, Vibrio parahaemolyticus and detection of Salmonella according to Iranian national standard methods. Findings In the studied samples, Salmonella and Vibrio parahaemolyticus were not observed. Comparing the results with the Iranian national standards, the total number of aerobic bacteria and Staphylococcus aureus in all samples was in normal range. The number of E. coli in 14% of samples of Rain bow trout, 20% of Clupeonella Cultriventris, 20% of hypophthalmichthysmolitrix and 10% of scomberomorus commerson samples was higher than the standard range, due to the importance of pathogenicity of different strains of E. coli in humans, microbial control of the packed fish is very important. Conclusion The results of microbial investigations of frozen raw fish collected from stores in different cities of Mazandaran province can be defined satisfactorily, since the majority of samples conform to reference standards.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Bacterium Foodborne Diseases Fish Mazandaran
نویسندگان مقاله
پولین شهره | poulin shohreh
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran.
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فن آوری های نوین آمل، آمل، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-41757-1&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-2006371.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات