این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم گیاهان زراعی ایران، جلد ۴۷، شماره ۲، صفحات ۲۳۳-۲۴۲

عنوان فارسی تأثیر تنش شوری بر شاخص‌های جوانه‌زنی بذر اسفرزه (Plantago ovate) در دماهای مختلف
چکیده فارسی مقاله در بسیاری از بررسی‌ها خواص دارویی و تأثیر اسفرزه بر سازوکارهای فعالیت بدن انسان به اثبات رسیده است. تنش شوری از تنش‌های غیرزندۀ مهم است که تأثیر زیانباری بر جوانه‌زنی بذرها دارد. در بررسی آزمایشگاهی، به‌منظور ارزیابی ویژگی‌های جوانه­زنی و سبز شدن اسفرزه در پاسخ به تنش شوری در دماهای مختلف، آزمایشی در سال 1394 در آزمایشگاه بذر گروه زراعت دانشگاه تهران انجام گرفت. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار به اجرا در آمد، تیمارها شامل هفت دما (5، 10، 15، 20، 25، 30  و 35 درجه سلسیوس) بودند. در هر دما برای ایجاد تنش شوری در چهار سطح (0، 4-، 8- و 12- بار) از کلرید سدیم استفاده شد. اعمال تنش شوری در دماهای مختلف بر جوانه‌زنی بذرهای اسفرزه نشان داد که بذرها در دمای 20 درجۀ سلسیوس بیشترین مقاومت به شوری را داشتند. تحت تأثیر سطوح تنش شوری در دماهای مختلف فراسنجه )پارامتر)های جوانه‌زنی، شامل درصد، سرعت و یکنواختی جوانه‌زنی، کاهش یافتند. با افزایش دما، شرایط مناسب‌تری از لحاظ دمایی، برای جوانه‌زنی بذر ایجاد شد و باعث افزایش تحمل به تنش شوری شد. افزایش شدت تنش شوری باعث شد که محدودۀ دمایی که بذر اسفرزه می‌تواند در آن جوانه زند، کاهش یابد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله خواص دارویی، دما، سرعت جوانه‌زنی، یکنواختی جوانه‌زنی،

عنوان انگلیسی Effects of salinity on seed germination indices of blond plantain (Plantago ovata) at different temperatures
چکیده انگلیسی مقاله In many studies, the medicinal properties and impact of blond plantain on mechanisms of human physical activities has been proven. Salinity is an important abiotic stresses with detrimental effects on seed germination. An experiment was conducted to study germination characteristics of blond plantain under water and salinity stress conditions at different temperatures. The experiment was conducted at the University of Tehran Seed lab, Karaj, in 2015. Temperatures regimes included 5, 10, 15, 20, 25, 30, and 35°C. For each temperature, the treatment forsalinity and water stress was four water potentials (zero, -4, -8 and -12 bar) using sodium chloride. The effects of salt stress on seed germination of blond plantain at different temperatures showed the highest resistance to salinity at 20ºC. Salt stress at different temperatures reduced germination parameters. Increased temperatures resulted in better conditions for seed germination and increase the salinity stress tolerance. Increased severity of salinity causes the reduction of temperature range in which the seed can germinate.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عباس هاشمی |
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

رضا توکل افشاری | tavakkol afshari
استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

لیلا تبریزی |
استادیار گروه علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

شیوا باروتی |
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijfcs.ut.ac.ir/article_58857_20c37d1adb42158aabdf48d4b8d5d9eb.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/995/article-995-201109.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات