این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم گیاهان زراعی ایران، جلد ۴۶، شماره ۴، صفحات ۵۸۳-۵۸۹

عنوان فارسی بررسی تأثیر دما بر جوانه‌زنی بذر گیاه کینوا (Chenepodium quinoa Willd) تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله                 کینوا (Willd  Chenepodium quinoa) یک گیاه شبه غله‌ای با قابلیت کشت بالا در ایران است. کینوا گیاهی است که  به دلیل ارزش غذایی بسیار بالای دانه، توسط سازمان خواربار و کشاورزی با شیر خشک مقایسه شده است. به منظور بررسی تأثیر دما بر جوانه‌زنی گیاه کینوا تحت تنش شوری آزمایشی بهصورت فاکتوریل با هفت سطح دما (5، 10، 15، 20، 25، 30، 35 درجه سلسیوس) و چهار سطح تنش شوری شامل (0، 4-، 8-، 12- میلی‌مول بر لیتر) انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد با افزایش تنش شوری در سطوح دمایی مختلف به جز شوری 12- بار و دمای 35 درجه سلسیوس درصد جوانه‌زنی تفاوت معنی‌داری نداشتند، ولی سرعت جوانه‌زنی تفاوت معنی‌داری داشت. با افزایش غلظت شوری دمای پایه جوانه‌زنی افزایش، ولی دمای سقف و همچنین محدوده دمای بهینه مجاز جوانه‌زنی با افزایش تنش شوری کاهش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تنش شوری، جوانه‌زنی، دمای بهینه، گیاه کینوا،

عنوان انگلیسی Evaluation of various temperatures on Quinoa plant seeds under salinity stress
چکیده انگلیسی مقاله Quinoa (Chenepodium quinoa Willd) is a grain-like crop which has a high production potential in Iran. Due to its seeds high nutritional value, it is compared with milk by the FAO. In order to study the effects of temperatures on seed germination of Quinoa seeds under salinity stress conditions, an experiment was conducted in Seed Lab of the University of Tehran in Karaj. Temperatures regimes included 5, 10, 15, 20, 25, 30 and 35°C. At each temperature four salinity treatments (zero, -4, -8 and -12 bars) using NaCl were used.  Results showed that increasing salinity stress decreased significantly germination rate but did not affect germination percentage except in 35°C at -12 bar. Basal temperature (Tb) for Quinoa germination was increased in high salinity potentials, but ceiling temperature (Tc) decreased. The germination data indicated that high salinity resulted in the narrow germination temperature in Quinoa seed.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله آرش مامدی | مامدی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

رضا توکل افشاری | tavakkol afshari
استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

نیازعلی سپهوند |
استادیار، مؤسسه تولید و اصلاح بذر و نهال، کرج

مصطفی اویسی |
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijfcs.ut.ac.ir/article_56808_c3c90eba0ed514c3d19f88246118c88e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/995/article-995-201136.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات