این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم گیاهان زراعی ایران
، جلد ۴۶، شماره ۴، صفحات ۶۷۳-۶۸۶
عنوان فارسی
تأثیر سطوح مختلف تنشهای شوری و خشکی بر شاخصهای رشدی و اسانس بادرنجبویه (Melissa officinalis L.)
چکیده فارسی مقاله
به منظور ارزیابی تأثیر تنش خشکی و شوری بر شاخصهای رشدی و اسانس بادرنجبویه، دو آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. در آزمایش شوری از پنج سطح 0، 1، 2، 3 و 4 دسیزیمنس بر متر محلول کلرید سدیم و در آزمایش تنش خشکی از پنج تیمار 50، 5/62، 75، 5/87 و 100 درصد ظرفیت زراعی آب قابل دسترس گیاه به عنوان تیمارهای آزمایش استفاده شد. ویژگیهای ساختار ظاهری (مورفولوژیکی)، درصد ماده خشک و درصد اسانس اندازهگیری شدند. شوری و خشکی، به جز درصد اسانس همه مشخصه (پارامتر)ها را کاهش دادند و تأثیر کاهش شوری بیشتر از خشکی بود. بیشترین و کمترین میزان ویژگیهای رشدی و درصد اسانس به ترتیب از تیمار 100 و 50 درصد آب قابل دسترس گیاه بهدست آمد. در آزمایش شوری، با افزایش سطوح شوری همه مشخصههای رشدی سیر کاهشی داشتند. درصد اسانس از سطح 0 تا 1 دسیزیمنس بر متر افزایش و پس از آن کاهش یافت. با این وجود گیاهان تیمارشده درصد اسانس بالاتری را نسبت به شاهد نشان دادند. تنش شوری و خشکی سبب کاهش شاخصهای رشدی و تا حدودی افزایش درصد اسانس شدند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس، بادرنجبویه، خشکی، شوری، ویژگیهای رشدی،
عنوان انگلیسی
Effects of different levels of salinity and drought stress on growth parameters and essential oil of lemon balm (Melissa officinalis L.)
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the effects of drought and salinity stresses on growth parameters and essential oil of lemon balm, two experiments with three replications in a randomized complete block design were applied. Five levels of salinity including zero, one, two, three and four dS/m of sodium chloride solution, and five drought stress treatments including 50, 62.5, 75, 87.5 and 100% as available water for plants were used. Parameters including morphological, dry matter, and essential oil percentage were measured in each experiment separately. Drought and salinity stress, with the exception of essential oil percentage, decreased all measured parameters and the effect of salinity stress was higher. The highest and lowest growth characteristics were achieved from the 100 and 50% available water treatments, and the maximum and minimum essential oil was achieved from 50 and 100% available water, respectively. In salinity experiment, growth parameters declined with increasing salinity. The level of salinity from zero to one dS/m increased the essential oil percentage. However, compared to control, treated plants showed higher essential oil percentages. Salinity and drought stresses reduced the growth parameters and essential oil percentage was somewhat increased.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین گرگینی شبانکاره | gorgini shabankareh
دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
براتعلی فاخری |
دانشیار اصلاح نباتات، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
رقیه محمدپور وشوایی | mohammadpour وشوایی
دانشجوی کارشناسی ارشد آگرواکولوژی، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
نشانی اینترنتی
http://ijfcs.ut.ac.ir/article_56815_d33bf120bbf79ba860ab0aed22d4ab72.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/995/article-995-201143.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات