این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم گیاهان زراعی ایران، جلد ۴۶، شماره ۳، صفحات ۳۶۹-۳۸۰

عنوان فارسی برخی تغییرپذیری‌های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی بذرهای کنجد (Sesamum indicum) در شرایط مختلف نگهداری
چکیده فارسی مقاله کنجد از گیاهان روغنی بسیار مهم بوده که به علت درصد روغن بالای بذر آن در شرایط نگهداری دچار زوال شده و بنیه آن کاهش می‌یابد. در همین راستا آزمایشی در سال 1390 در آزمایشگاه بذر پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل سه عاملی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار 50 بذری، با چهار سطح رطوبت بذر 5، 9، 13 و17 درصد و دمای انبارداری 5، 15، 25، 35 و 45 درجه سلسیوس و زمان (صفر، یک، دو، سه چهار، پنج و شش ماه) اجرا شد. پس از اعمال این تیمارها، بذرها به شرایط جوانه‌زنی استاندارد منتقل شدند و آن‌گاه شاخص‌های جوانه‌زنی و بنیه بذر ارزیابی شد. در مرحله بعد از بین تیمارها، چهار تیمار گزینش شد و پس از استخراج روغن و تهیه متیل‌استر توسط دستگاه رنگ‌نگاری (کروماتوگرافی) گازی تغییرپذیری‌های اسیدهای چرب آنها اندازه‌گیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تأثیر متقابل سه‌گانه دما و رطوبت بذر و زمان بر صفات درصد جوانه‌زنی کل، سرعت جوانه‌زنی و شاخص بنیه بذر در سطح 1 درصد معنی‌دار شد. با افزایش زمان انبارداری هدایت الکتریکی افزایش یافت. تأثیر زوال بذر بر ترکیب اسیدهای چرب بذر در سطح 5 درصد معنی‌دار شد. با افزایش زوال بذر اسید‌های چرب پالمتیک، استئاریک و لینولنیک افزایش و اسیدهای اولئیک و لینولئیک کاهش یافت. بیشترین درصد اسید چرب لینولنیک مربوط به تیمار بذرها با رطوبت 13 درصد، دمای 15 درجه سلسیوس و مدت زمان پنج ماه انبارداری بود که نسبت به شاهد 83/71 درصد افزایش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید چرب، دمای انبارداری، رطوبت بذر، زوال بذر، کنجد،

عنوان انگلیسی Study of some Physical and Biochemical Changes in Sesame (Sesamum indicum) Seed under Various Storage Conditions
چکیده انگلیسی مقاله Sesame is one of the most important oil crops in Iran. High oil seed content makes it difficult to store for a long period of time. This study was conducted in 2012 to evaluate possible physiological and biochemical changes in seed under different storage conditions. Various seed moisture content (5, 9, 13, and 17%) were evaluated under five temperatures (5, 15, 25, 35, 45) for six month. Germination indices including germination percentage, electrical conductivity and vigor index were evaluated for treated seeds. Moreove, after primay analysis, a number of treatments were selected and fatty acid contents were evaluated. The results indicated that by increasing moisture content and storing temperatures the seed quality decreased dramatically. Vigor index and electrical conductivity were decreased more sharply. Seed deterioration changed the fattly acids profile in a way that palmitic acid, steoric acid, and linolenic acid increased while oleic acid and and linoleic acid contents decreased. The highest content of linolenic acid was dected in stored seed with 13% moisture stored at 15 °C for five month.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رامین عالیوند |
کارشناس ارشد علوم و تکنولوژی بذر، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

رضا توکل افشاری | tavakkol afshari
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

فرزاد شریف زاده |
دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محمدرضا اسیری | mohammad reza
دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijfcs.ut.ac.ir/article_55841_aa8a1fa16aed18550841c53b5092454d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/995/article-995-201150.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات