این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
علوم گیاهان زراعی ایران
، جلد ۴۶، شماره ۳، صفحات ۴۸۵-۴۹۶
عنوان فارسی
تأثیر پوششدار کردن بذر با باکتریهای محرک رشد و عناصر ریزمغذی بر عملکرد کمی و کیفی ذرت علوفهای
چکیده فارسی مقاله
ذرت (Zea mays L.) یکی از مهمترین گیاهانی است که تولید علوفه آن در کشور رو به توسعه است. این پژوهش صحرایی به منظور بررسی تأثیر پوششدار کردن بذر با باکتریهای محرک رشد (ازتوباکتر و سودوموناس) و عناصر ریزمغذی (روی، بر، مولیبدن، مس، آهن و منگنز) بر عملکرد کمی و کیفی ذرت علوفهای رقم NS640 به اجرا درآمد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در مؤسسه تحقیقات برنج کشور در سال 1393 انجام شد. تیمارهای مورد بررسی شامل بذر بدون پوشش، بذر پوششدار بدون باکتری و بدون عناصر ریزمغذی، پوشش بذر با عناصر ریزمغذی (روی، مولیبدن، بر، مس، آهن و منگنز) و بدون باکتری، پوشش بذر با باکتری سودوموناس و بدون عناصر ریزمغذی، پوشش بذر با باکتری سودوموناس و عناصر ریزمغذی، پوشش بذر با باکتری ازتوباکتر و بدون عناصر ریزمغذی، پوشش بذر با باکتری ازتوباکتر و عناصر ریزمغذی، پوشش بذر با مخلوطی از باکتریهای سودوموناس و ازتوباکتر و بدون عناصر ریزمغذی و پوشش بذر با مخلوطی از باکتریهای سودوموناس و ازتوباکتر و عناصر ریزمغذی بودند. تیمار پوشش بذر با باکتری سودوموناس و عناصر ریزمغذی در بیشتر صفات مورد بررسی بالاترین میزان را داشتند. از نظر کیفیت علوفه نیز، تیمار یادشده بیشترین قابلیت هضم علوفه خشک، پروتئین خام و کربوهیدرات محلول در آب را به خود اختصاص داد. بیشترین فیبر خام و خاکستر نیز در تیمار شاهد مشاهده شد. نتایج نشان داد که باکتریهای محرک رشد به همراه عناصر ریزمغذی اثربخشی بیشتری در رشد گیاه دارند. این باکتریها در تلفیق با عناصر ریزمغذی میتوانند به افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاه منجر شوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of seed coating with growth promoting bacteria and micronutrients on quantitative and qualitative yield of forage corn )Zea mays L. SC. 640 (
چکیده انگلیسی مقاله
Corn )Zea mays L. (is one of the most crop that its forage produce is developed in the country. This field research carried out in order to investigate the effect of seed coating with growth promoting bacteria )Azotobacter and Pseudomonas (and micronutrients )Zn, B, Mo, Cu, Fe and Mn (on quantitative and qualitative yield of forage corn )Zea mays L. SC. 640 (.The experiment design consisted of three randomized complete blocks was performed in 2013-2014 cropping season in Rice Researches Institute of Rasht. Investigated treatments in this research were including seed without coating, seed coating without bacteria and micronutrients, seed coating with micronutrients and without bacteria, seed coating with Pseudomonas and without micronutrients, seed coating with Pseudomonas and micronutrients, seed coating with Azotobacter and without micronutrients, seed coating with Azotobacter and micronutrients, seed coating with )Azotobacter and Pseudomonas (and without micronutrients, seed coating with )Azotobacter and Pseudomonas (and micronutrients. Seed coating with Pseudomonas and micronutrients treatment was highest in the most of characteristics. For purposes of forage quality, Seed coating with Pseudomonas and micronutrients treatment allocated the highest of dry matter digestibility percentage, crude protein percentage and water soluble carbohydrates percentage, too. Also the highest of acid detergent fiber percentage and ash percentage observed in control. The present finding showed that growth promoting bacteria with micronutrients have a greater impact on plant growth. These bacteria in combination with micronutrients can improve quantitative and qualitative yield of plant.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فاطمه سعادت |
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
سید محمدرضا احتشامی | seyed mohammad reza
استادیار، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
جعفر اصغری |
استاد، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
محمد ربیعی |
محقق، مؤسسه تحقیقات برنج رشت
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات برنج کشور
نشانی اینترنتی
http://ijfcs.ut.ac.ir/article_55852_658836199bf737eded5c118abd9ca40f.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/995/article-995-201161.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات