این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم گیاهان زراعی ایران، جلد ۴۵، شماره ۴، صفحات ۵۹۳-۶۰۲

عنوان فارسی ارزیابی صفات زراعی رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.) و شنبلیله (Trigonella foenum-graecum L.) در کشت مخلوط
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی عملکرد و اجزای عملکرد رازیانه و شنبلیله در الگوهای مختلف کشت مخلوط و تک‌کشتی، آزمایشی با استفاده از روش‌های جایگزینی و افزایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعۀ تحقیقاتی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه زنجان در سال زراعی 1391 به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش شامل کشت مخلوط افزایشی در سه سطح (100 درصد رازیانه+ 33، 66 و 100 درصد شنبلیله)، کشت مخلوط جایگزینی در شش سطح (1:1، 1:2، 2:1، 2:2، 1:3، 3:1)، کشت خالص رازیانه و کشت خالص شنبلیله بودند. نتایج نشان داد که تمامی صفات بررسی‌شده به‌غیر از وزن هزاردانه و شاخص برداشت رازیانه به‌طور معنی‌داری در سطح احتمال 5 درصد تحت تأثیر الگوهای مختلف کاشت قرار گرفتند. عملکرد شنبلیله و رازیانه با افزایش نسبت هر یک در کشت مخلوط افزایش یافت، به‌طوری که در شنبلیله بیشترین عملکرد دانه از کشت خالص و کمترین آن از سری جایگزینی 3:1 حاصل شد. همچنین در رازیانه، سری افزایشی 100 درصد رازیانه + 33 درصد شنبلیله و سری جایگزینی 1:3 به‌ترتیب بیشترین و کمترین عملکرد دانه را داشتند. نسبت برابری زمین در همۀ آرایش‌های کاشت بیشتر از یک بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله الگوی کشت، سری جایگزینی، عملکرد، نسبت برابری زمین،

عنوان انگلیسی Evaluation of agronomical traits fennel (Foeniculum vulgare Mill) – fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) in intercropping
چکیده انگلیسی مقاله In order to study yield and yield components of fennel (Foeniculum vulgare Mill) – fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) in different patterns of intercropping and sole cropping, an experiment with use replacement and additive intercropping based on randomized complete block design with three replications was conducted at the Research Station of Faculty of Agriculture, Zanjan University, Iran, during growing season 2012. Treatments included additive intercropping in three levels (%100 fennel + 33, 66 and %100 fenugreek), replacement intercropping in six levels (1:1, 1:2, 2:1, 2:2, 1:3, 3:1), Sole fennel and Sole fenugreek. Results showed that most traits significantly (p≤0/05) were affected by different sowing pattern with the exception 1000-seed weight and harvest index in fennel. Fenugreek and fennel yield increased with higher each of ratio in intercropping. The highest grain yield of Fenugreek was obtained in pure stand of Fenugreek and the lowest it was obtained in the 3:1 replacement series. Also in fennel %100 fennel + %33 fenugreek additive series and 1:3 replacement series have the highest and the lowest seed yield respectively. Land equivalent ratio (LER) was more than 1.00 in all sowing patterns.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله sowing pattern, replacement series, yield, LER

نویسندگان مقاله سکینه صدری |
دانش آموختۀ کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)

مجید پوریوسف |
استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)

علی سلیمانی |
استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)

طاهر برزگر |
استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)

خلیل جمشیدی |
استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)


نشانی اینترنتی http://ijfcs.ut.ac.ir/article_53569_e2a935034b47a80cade8705481b3de8e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/995/article-995-201207.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات