این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم گیاهان زراعی ایران، جلد ۴۵، شماره ۴، صفحات ۶۲۵-۶۳۸

عنوان فارسی ارتباط بین محتوای کلروفیل برگ و عملکرد دانه تحت شرایط تنش شوری در گندم نان
چکیده فارسی مقاله اندازه‌گیری محتوای کلروفیل برگ معیار مناسبی در برنامه‌های اصلاحی برای افزایش میزان فتوسنتز برگ به‌شمار می‌آید. به‌منظور بررسی ارتباط بین شاخص محتوای کلروفیل و عملکرد در شرایط تنش شوری، 41 ژنوتیپ گندم در مزرعۀ تحقیقاتی مرکز ملی تحقیقات شوری، در دو شرایط نرمال و تنش شوری ارزیابی شدند. شوری آب آبیاری در شرایط نرمال و شور به‌ترتیب 2 و 10 دسی‌زیمنس بر متر بود. نتایج تجزیۀ واریانس نشان داد که ژنوتیپ‎‌های مورد بررسی از نظر صفات محتوای کلروفیل و عملکرد دانه اختلاف معنی‌داری در هر دو شرایط نرمال و تنش شوری داشتند. نتایج مقایسۀ میانگین نشان داد که ژنوتیپ‌های شهریار، روشن و بومی یزد دارای بیشترین میزان عملکرد دانه و همچنین دارای بیشترین محتوای کلروفیل برگ در میان ژنوتیپ‌های مورد بررسی در شرایط تنش شوری بودند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که در شرایط تنش شوری ژنوتیپ‌های متحمل و دارای عملکرد زیاد از محتوای کلروفیل برگ زیادی برخوردارند. همچنین نتایج همبستگی و تجزیه به عامل‌ها در شرایط تنش شوری نشان‌دهندۀ ارتباط مثبت محتوای کلروفیل برگ با عملکرد دانه بود. بنابراین انتخاب ژنوتیپ‌های با محتوای کلروفیل برگ زیاد در شرایط تنش شوری می‌تواند به انتخاب ژنوتیپ‌های با عملکرد زیاد و متحمل به شوری منجر شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تنش شوری، عملکرد دانه، گندم نان، محتوای کلروفیل،

عنوان انگلیسی Interrelationships between Chlorophyll Content and Seed Yield in Bread Wheat under Saline Conditions
چکیده انگلیسی مقاله The measurement of chlorophyll content of leaf is as an appropriate criterion in breeding programs to increase the rate of leaf photosynthesis. In order to study the relationship between chlorophyll content and seed yield under saline conditions, 41 wheat genotypes were evaluated in two conditions (normal and salinity stress) at the research field of the National Salinity Research Center (NSRC). The salinity of water used in irrigation in saline and non-saline conditions was 10 and 2 dS.m-1 respectively. The results of the analysis of variance indicated significant differences in bread wheat genotypes for chlorophyll content and seed yield in both the non-saline and saline conditions. According to the results of compare of means, genotypes Shahryar, Rushan and Bumi Yazd had the highest seed yield and also had the highest chlorophyll content among the genotypes under saline conditions. Therefore can be concluded that tolerant genotypes and with high yield had the highest chlorophyll content under saline conditions. Also, the results of correlation and factor analysis indicated that there was a positive relationship between chlorophyll content and seed yield in saline conditions. Therefore, selecting genotypes with high chlorophyll content under salt stress can lead to the selection of genotypes with high yield and salt tolerant.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امیر قلی زاده |
کارشناس ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

حمید دهقانی |
دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

جان دوراک | دوراک
استاد گروه اصلاح نباتات، دانشگاه کالیفرنیا، آمریکا


نشانی اینترنتی http://ijfcs.ut.ac.ir/article_53572_93991b5004814fb99f265cbbb48408f2.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/995/article-995-201210.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات