این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
علوم گیاهان زراعی ایران
، جلد ۴۵، شماره ۳، صفحات ۳۲۷-۳۳۴
عنوان فارسی
شناسایی آللهای زیرواحدهای سبک گلوتنین در ژنوم D گندم نان و خویشاوندان وحشی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش بهمنظور شناسایی زیرواحدهای سبک گلوتنین (LMW-GS) از ژنوم D، 110 نمونه از گونههای گیاهی گندم نان،Aegilops crassa ، Ae. cylindrica و Ae. tauschii. ارزیابی شد. در مجموع با توجه به نتایج آنالیز ژلهای SDS-PAGE چهار آلل شناسایی شد. آلل a با فراوانی 45 درصد دارای بیشترین فراوانی و پس از آن آللهای b، c و d بهترتیب دارای فراوانیهای 1/38 ، 8/11 و 1/9 درصد بودند. در گونه Ae. crassa، آللهای b و c بهترتیب دارای بیشترین و کمترین فراوانیاند. آللهای a و (c و d) بهترتیب در Ae. cylindrica بیشترین و کمترین فراوانی را دارند. در Ae. tauschii، آللهای a و d بهترتیب دارای بیشترین و کمترین فراوانیاند. در T. aestivum، آللهای b و d بهترتیب بیشترین و کمترین فراوانی را دارند. تنوع ژنتیکی (ζ) در جمعیتهای گندم نان، Ae. crassa، Ae. cylindrica و Ae. tauschii بهترتیب 6564/0، 5792/0، 6378/0 و 6214/0 برآورد شد. همچنین تنوع ژنتیکی متوسط (H) برای کل جمعیت 6294/0 بهدست آمد. نتایج این تحقیق نشان میدهد که خویشاوندان وحشی گندم دارای آللهای متنوعیاند که از این آللها میتوان در برنامههای اصلاحی بهمنظور بهبود گلوتنین استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زیرواحدهای سبک گلوتنین، ژنوم D، SDS-PAGE،
عنوان انگلیسی
Identification of low molecular weight glutenin subunits in Triticum aestivum and the D genome of wild related wheat
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, 110 samples of bread wheat, Aegilops crassa, Ae. cylindrica and Ae. tauschii were investigated to identify Low-Molecular-Weight Glutenin Subunits. Overall, the four alleles in term of the analysis of SDS-PAGE gels were detected. The ʻaʼ allele with 45% has the greatest frequency, and after that, ʻbʼ, ʻcʼ and ʻdʼ alleles were with 38.1%, 11.8% and 9.1% frequencies, respectively; however, in Ae. crassa, ʻbʼ and ʻcʼ alleles are the highest and lowest frequencies, respectively. The ʻaʼ and (ʻcʼ and ʻdʼ) alleles are the highest and lowest frequencies in Ae. cylindrica; nonetheless, In Ae. tauschii, ʻaʼ and ʻdʼ are the highest and lowest frequencies. In T. aestivum, ʻbʼ are the highest while ʻdʼ shows the lowest frequencies. Genetic diversity (ζ) in populations of bread wheat, Ae. crassa, Ae. cylindrica, Ae. tauschii and total population were calculated 0.6564, 0.5792, 0.6378, 0.6214 and 0.6294, respectively. Furthermore, the average genetic diversity (H) for the total population was obtained 0.6294. The results show that wild wheat relatives have various alleles that can be utilized them in breeding programs to improve glutenin.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Low-Molecular-Weight Glutenin Subunit, D-genome, SDS-PAGE
نویسندگان مقاله
سیوان احمدی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
محمدرضا نقوی | mohammad reza
استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی اکبر شاه نجات بوشهری | ali akbar shahnejat booshehri
استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://ijfcs.ut.ac.ir/article_53529_c55cb0ed326401278574fb50ee830848.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/995/article-995-201212.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات