این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
علوم گیاهان زراعی ایران
، جلد ۴۵، شماره ۳، صفحات ۳۷۷-۳۸۷
عنوان فارسی
روند جوانهزنی و پیشبینی ضرایب قابلیت حیات بذر سورگوم دانهای رقم کیمیا تحت شرایط مختلف انبارداری
چکیده فارسی مقاله
شرایط نامساعد انبارداری،بهخصوص رطوبت نسبی زیاد محیط انبار و دمای زیاد، بهشدت بر کیفیت بذر اثر میگذارد. بهمنظور کمّیسازی اثر دما و رطوبت بر زوال بذر و تعیین ضرایب حیات، این آزمایش در آزمایشگاه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد اجرا شد. به این منظور، چهار تیمار دمایی (5، 15، 25 و 35 درجه سانتیگراد) و سه تیمار رطوبتی (6، 10 و 14 درصد) استفاده شدند. ضرایب قابلیت حیات با استفاده از معادله الیس و روبرتس و از طریق تجزیه پروبیت مقایسه شدند. روند جوانهزنی بذر سورگوم در شرایط مختلف انبارداری نشان داد با افزایش دوره انبارداری، درصد جوانهزنی کاهش یافت و این کاهش در دماها و رطوبتهای مختلف متفاوت بود. با افزایش رطوبت و دمای انبارداری، کاهش درصد جوانهزنی بیشتر بود، بهطوریکه در دمای 35 درجه سانتیگراد و رطوبت 14 درصد بعد از 90 روز انبارداری، جوانهزنی به 11 درصد رسید. کمترین سطح زوال در دمای 5 درجه سانتیگراد با محتوای رطوبت 6 درصد مشاهده شد که بعد از 200 روز انبارداری، جوانهزنی از 84 به 76 درصد کاهش یافت. نتایج نشان داد کهمقدار KE، CW، CH و CQ بهترتیب 49/9، 30019/6- ، 02725/0 و 00057/0- بود. بهطور کلی میتوان گفت که با افزایش درجه حرارت و رطوبت بذر در طی انبارداری، درصد زندهمانی بذر کاهش مییابد. سرعت کاهش زندهمانی بذرها در دماها و رطوبت های بالاتر، بیشتر است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انبارداری، درصد جوانهزنی، سورگوم، ضرایب حیات بذر،
عنوان انگلیسی
Determination of seed viability constants in sorghum under various storage conditions
چکیده انگلیسی مقاله
Adverse environmental storage conditions including high temperature and relative humidity could affect seed quality. The objective of this investigation was to quantify relationship between temperatures and seed moisture on seed deterioration and determination viability constants in sorghum. Four storage temperatures (5, 15, 25 and 35oC) and three moister content levels (6, 10 and 14%) were used. We carry out coefficients viability with use of Ellis and Roberts equation and were compared using Probit analysis. Process of germination of Sorghum seeds indicated that germination percentage decreased as the storage period progressed. Increased of moister and temperature of storage decreased germination. Germination percentage of seeds with 14% moisture content stored at 35oC and 6% moister was 11%. According to the results, seeds with 6% moisture content stored at 5oC and 6% moister content had the highest germination percentage and the least deteriorated state even after 200 days. Estimates of KE, CW, CH and CQ were 2.49, -0.30019, 0.00725 and -0.00057 respectively. Moreover, our results provide convincing evidence that storage in various storage conditions can reduced seed viability. Also the results show that with increasing in moisture content, in each temperature, especially in high temperature, seed longevity decrease, is higher with increase in moisture content.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سید علی طباطبایی | seyed ali
دانشیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی یزد
نشانی اینترنتی
http://ijfcs.ut.ac.ir/article_53534_8f12ff96fe6080479074d091031842b9.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/995/article-995-201217.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات