این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم گیاهان زراعی ایران، جلد ۴۴، شماره ۴، صفحات ۶۴۵-۶۵۵

عنوان فارسی بررسی پاسخ‌های فیزیولوژیک و فعالیت آنتی‌اکسیدانت‌ها طی اعمال تدریجی تنش شوری در مراحل مختلف رشدی در کوشیا (Kochia scoparia)
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی تحمل به شوری کوشیا، مطالعه‌ای در سطوح مختلف تنش ناشی از کلرور سدیم (0، 10، 20، 30، 40، 50 و 60 دسی‌زیمنس بر متر)، مراحل رشدی ابتدای کاشت و گیاهچه‌ای با اعمال تنش به‌صورت تدریجی در دو آزمایش گلدانی جداگانه با استفاده از طرح کاملاً تصادفی و چهار تکرار در محیط طبیعی انجام گرفت. نتایج نشان داد که کاهش وزن خشک و حجم ریشه و شاخص پایداری غشا در اعمال تدریجی سطوح مختلف تنش شوری از مرحلۀ کاشت بیشتر از اعمال تدریجی سطوح مختلف شوری از مرحلۀ گیاهچه‌ای بود. محتوای نسبی آب برگ در اعمال تدریجی سطوح مختلف شوری از ابتدای کاشت در تیمارهای 20، 40 و 60 دسی‌زیمنس بر متر در مقایسه با شاهد افزایش معنا‌داری پیدا کرد. پرولین و پتانسیل اسمزی با افزایش شدت تنش شوری افزایش یافت. بیشترین فعالیت آنزیم‌ کاتالاز در هر دو آزمایش، در تیمار 10 دسی‌زیمنس بر متر بود، اما فعالیت آسکوربات پراکسیداز و رادیکال DPPH در اعمال تدریجی سطوح مختلف شوری از ابتدای کاشت در تیمار 60 دسی‌زیمنس بر متر، و اعمال تدریجی سطوح مختلف شوری از مرحلۀ گیاهچه‌ای در 50 دسی‌زیمنس بر متر مشاهده شد. غلظت سدیم و نسبت سدیم به پتاسیم در اندام هوایی و ریشه در هر دو آزمایش، با افزایش تنش شوری فزونی یافت. به‌طور کلی، با وجود کاهش چشمگیر وزن خشک با شروع تنش شوری نسبت به شاهد، گیاه شوردوست کوشیا بین تیمارهای 10 تا 30 دسی‌زیمنس بر متر، کاهش وزن خشک کمتری نشان داد و تا 60 دسی‌زیمنس بر متر شوری زنده ماند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی‌اکسیدانت، پتانسیل اسمزی، پرولین، محتوای نسبی آب برگ،

عنوان انگلیسی Activity and Physiological Responses of Kochia (Kochia scoparia) at Various Salinity Application in Different Growth Stages
چکیده انگلیسی مقاله Soil and water salinity are the main agricultural problems in arid and semi arid areas in the world and Iran. In order to investigate salinity tolerance of Kochia, two experiments were conducted in a completely randomized design with four replications, seven levels of salinity (0, 10, 20, 30, 40, 50 and 60 dS m-1) and two growth stages (planting and early seedling) with gradually salinity application. Results showed that the reduction of root dry weight, root volume, membrane stability index with increased salinity at planting were more than increased salinity at early seedling stages. Relative water content increased with increasing salinity levels in both experiments. Proline, osmotic potential, catalase, glutathione reductase, DPPH - radical scavenging activities and total phenol increased with increasing salinity levels. Sodium concentration and sodium to potassium ratio in shoot and root increased with increasing salinity levels. Generally, kochia survive and tolerate 60 dS m-1 of salinity and salinity tolerance in early seedling was higher than the planting stages.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله جعفر نباتی |
دانشجوی دکتری، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

محمد کافی |
استاد، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

احمد نظامی |
دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

علی معصومی |
استادیار، دانشگاه پیام نور خراسان رضوی

محمد زارع مهرجردی | zare mehrjerdi
دانشجوی دکتری، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://ijfcs.ut.ac.ir/article_50334_d9f2403b9472a9ac26e9d600905966e5.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/995/article-995-201266.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات