این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
علوم گیاهان زراعی ایران
، جلد ۴۲، شماره ۴، صفحات ۷۰۵-۷۱۳
عنوان فارسی
تأثیر مدیریت پسمانهای گیاهی و سطوح نیتروژن بر مهمترین ویژگیهای کیفی خاک و درصد پروتئین دانه دو رقم جو (Hordeum vulgare L.) در شرایط دیم
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثرات مخلوط کردن مقادیرمختلف پسمانهای گیاهی جو و کود نیتروژن بر برخی ویژگیهای کیفی خاک و در صد پروتئین دانه دو رقم جو (Hordeum vulgare L.) در شرایط دیم، آزمایشی دو ساله (88 -1387و 87-1386) در قالب طرح کرتهای نواری خرد شده با چهار تکرار در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. کرتهای عمودی شامل دو رقم جو رایج منطقه (افضل و ریحان) و کرتهای افقی شامل سه میزان بقایا (صفر، 750 و 1500 کیلوگرم در هکتار) و کرتهای فرعی سه میزان نیتروژن (صفر، 40 و 80 کیلوگرم در هکتار) بود. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد که در خصوص نیتروژن کل خاک و در صد پروتئین دانه اثرات سال و بر همکنش رقم × بقایا × نیتروژن اختلاف معنیدار وجود دارد. نتایج نشان داد در مواردی که بقایا به میزان1500 کیلوگرم در هکتار به خاک اضافه میشود، بایستی میزان نیتروژن بکار برده شده نیز متناسب با افزایش بقایا اضافه شود. همچنین با افزایش بقایا درصد کربن خاک افزایش یافت و بین تیمارها اختلاف معنیدار 01/0P? مشاهده گردید. در این بررسی، بین دو رقم اختلاف معنیداری از نظر درصد کربن خاک مشاهده نشد. روند تغییرات سطوح مختلف نیتروژن در سطح صفر درصد بقایا نشان داد که با افزایش نیتروژن، درصد کربن خاک در هر دو رقم کاهش یافت. با افزایش نیتروژن، نیتروژن کل خاک به طور معنیداری افزایش یافت. روند تغییرات سطوح مختلف نیتروژن در سطوح مختلف کاربرد بقایا نشان داد که با افزایش نیتروژن درصد پروتئین دانه در هر دو رقم افزایش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Straw Management and Nitrogen Rates on Soil Quality and Grain Protein of Two Barley (Hordeum vulgare L.) Cultivars under Dryland Conditions
چکیده انگلیسی مقاله
A 2-years (2007-2009) field study was carried out at the college of Agriculture, Shiraz University, to evaluate the influence of crop residues management and nitrogen (N) rates on soil quality and barley grain protein under dryland conditions. The experiment was conducted as strip split plot with four replications. Horizontal plots were three crop residues rates (0, 750 and 1500 kg ha-1), vertical plots consisted of two barley cultivars (CVs) (Afzal and Reyhan), and sub-plots were three N rates (0, 40, and 80 kg N ha-1). The Results of ANOVA showed that there were significant differences for year effects and Y×C×N for total N grain and protein percentage. When the crop residues were completely added (100%), N rates should be added according to residues rates. Increasing crop residue level increased soil organic carbon. Crop residue application had no effect on grain protein percentage. There were no significant differences between two cultivars for Crop residue application. High N increased grain protein percentage significantly.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین صادقی |
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
سید عبدالرضا کاظمینی | seyed abdolreza
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
نشانی اینترنتی
http://ijfcs.ut.ac.ir/article_24040_e041b45bd2ce708be9213edcdb951122.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/995/article-995-201382.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات