این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۷۲، صفحات ۴۶-۶۵
عنوان فارسی
مروری جامع بر جنس گیاه وکسینوم (قرهقاط ایرانی)
چکیده فارسی مقاله
امروزه استفاده از داروهای گیاهی در طی سالهای اخیر برای درمان بیماریها رو به افزایش بوده و مهمترین علت استفاده آن اثبات اثرات مخرب و جانبی داروهای شیمیایی است. جنس دارویی وکسینوم از گیاهان پرطرفدار میباشد که هر روز بر ارزش دارویی، غذایی و صنعتی این گیاه افزوده میشود، 100 گونه از این جنس در دنیا پراکنش دارد و قرهقاط با نام علمی Vaccinium arctostaphlyus تنها گونه موجود در ایران میباشد که در 6 نقطه از ایران گزارش شده است. مهمترین متابولیتهای موجود در برگ و میوه قرهقاط را فنلها بویژه سیانوزیدها تشکیل میدهند که دارای خاصیت آنتیاکسیدانی میباشند. میوههای قرهقاط حاوی 30 درصد قند، 5/15 درصد پروتئین، 5/1 درصد چربی و سرشاخهها حاوی هگزا دکانوئیک اسید، تیس پیرن، بتا یونن و ساندراکوپیمارادینن میباشد. در طب سنتی ایران دم کرده میوه در کاهش قند خون و فشار خون توصیه و مصرف میشود. قرهقاط اثر آنتیباکتریال دارد و در درمان عفونت مثانه به کار میرود. به علت داشتن ترکیبات آنتی سیانوسیدی به تشکیل مویرگهای قویتر کمک میکند و کاهش چسبندگی پلاکت خون را سبب میشود. امروزه با پیشرفت چشمگیر علوم بیوتکنولوژی از جمله کشت بافت، دسترسی به کیفیت و کمیت بالا در محصولات این جنس افزایش یافته است. جنس وکسینوم و گونه دارویی قرهقاط در ایران دارای ارزش اقتصادی بوده و نیازمند مطالعه و پژوهش بیشتر برای افزایش سطح کشت، تولید محصولات دارویی و غذایی از این گیاه دارویی میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
وکسینوم، آنتیاکسیدان، ایران، قرهقاط
عنوان انگلیسی
A Complete Review on the Genus Vaccinium and Iranian Ghareghat
چکیده انگلیسی مقاله
In recent years due to the demonstration of destructive side effects of chemical drugs, utilizing herbal drugs to treat diseases have increased. The medicinal Vaccinium is one of the popular plants which have many pharmaceutical, food and industrial values. There are about 100 species of this genus around the world but Ghare-Ghat (Vaccinium arctostaphlyus) is the only species present in Iran which has been reported in six regions of the country. The major metabolites in the leaves and fruits of Ghare-Ghat are phenols, especially anthocyanins, which have antioxidant properties. The fruit essence contains 30% sugar, 5.15% protein, 1.5% fat and the young shoots contain hexadecanoic acid, vitispirane Beta-ionone and sandaracopimaradiene. In Iranian traditional medicine, fruit infusion has been used to reduce blood sugar and blood pressure. Due to high levels of acid in Ghare-Ghat it has antibacterial effects and is used to treat bladder infections. It also has anti cyanosed compounds which help in the formation of stronger capillaries and reduction of the stickiness of blood platelets. Today, with the remarkable advances of biotechnology including tissue culture, access to high quality and quantity of products of this genus has increased. The genus Vaccinium and in particular Ghare-Ghat has high economic value in Iran and requires further study to increase its cultivation and production of food and pharmaceutical products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Vaccinium, Antioxidant, Biotechnology, Iranian Ghareghat
نویسندگان مقاله
طاهره حسنلو | T Hasanloo
Department of Molecular Physiology, Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
استادیار بخش فیزیولوژی مولکولی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
مریم جعفرخانی کرمانی | M Jafarkhani Kermani
Department of Tissue and Cell Culture, Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran and Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
دانشجوی دکترا، بخش فیزیولوژی مولکولی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
یدالله دالوند | YA Dalvand
Department of Molecular Physiology, Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
دانشیار بخش کشت بافت و سلول، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاوزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
شمسعلی رضازاده | Sh Rezazadeh
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran *Corresponding author: Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran, Mahdasht Road, P.O.Box: 31535-1897, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-74-12&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-2017270.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات