این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲، شماره ۷۲، صفحات ۸۱-۹۷
عنوان فارسی
تغییرات میزان اسانس و اجزای اسانس گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در پاسخ به کاربرد نیتروژن
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: نیتروژن مهمترین عنصر غذایی مورد نیاز گیاهان است. فراهمی نیتروژن با تأثیر بر توسعه سطح برگ، تثبیت کربن، افزایش غدد ترشحی اسانس و افزایش میزان ATP و NADPH موجب افزایش بیوسنتز ترکیبات ترپنوئیدی و تجمع اسانس میشود. هدف: بررسی تغییرات کمی و کیفی میزان اسانس و اجزای آن تحت تأثیر سطوح مختلف کود نیتروژن و ارتباط آن با وضعیت آنتیاکسیدانی نعناع فلفلی از اهداف این تحقیق بود. روش بررسی: این آزمایش مزرعهای در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در دو سال (1394-1393) به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل مصرف سه سطح کود نیتروژن به صورت اوره (0، 75 و 150 کیلوگرم در هکتار) بودند. صفات مورد بررسی شامل فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی، درصد اسانس و اجزای تشکیل دهنده اسانس بودند. نتایج: کاربرد کود اوره اثر معنیداری (01/0 P ≤) بر میزان پروتئین محلول و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی داشت. مصرف اوره در هر دو سال آزمایش موجب افزایش میزان اسانس نعناع فلفلی شد. همچنین اثر متقابل کود نیتروژن و سال به غیر از میزان β- Pinene، Myrcene، Limonene، 1,8- Cineole، Z-β-Ocimene و α-Terpineol بر سایر اجزای اسانس نعناع فلفلی تأثیر معنیداری داشت. نتیجهگیری: کاربرد نیتروژن موجب افزایش میزان اسانس نعناع فلفلی شد. همچنین، کمبود نیتروژن موجب کاهش میزان پروتئینهای محلول، درصد اسانس و افزایش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و میزان Pulegone شد. مصرف 75 کیلوگرم اوره در هکتار در زراعت نعناع فلفلی به دلیل افزایش میزان اسانس و کاهش میزان Pulegone و عدم تاثیر معنیداری بر میزان Menthol، Menthone و Menthofuran توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنزیمهای آنتیاکسیدان، اسانس، نیتروژن، نعناع فلفلی، Menthol، Menthone
عنوان انگلیسی
Changes in Essential Oil Content and Composition of Peppermint (Mentha piperita L.) in Responses to Nitrogen Application
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Nitrogen is the most important nutrient requirement for plants. Nitrogen supplying affected the leaf area, carbon fixation, glandular trichomes formation, ATP and NADPH content which resulted to the terpenoids biosynthesis enhancement and essential oils accumulation. Objective: This study was aimed to evaluate changes of essential oil content and components by use different levels of Urea fertilizer and its relation with the antioxidant status of peppermint. Method: The two field experiments were conducted on randomized complete block design at 2013 and 2014. The treatments consisted of three levels of nitrogen fertilizer (urea) (0, 75, and 150 kg ha-1). The evaluated traits were included antioxidant enzymes, essential oil percentage and essential oil components. Results: The urea fertilizer had a significant effect (P≤0.01) on the soluble protein amount and antioxidant enzymes activity. Urea consumption in the both years increased the peppermint essential oil content. The interaction of nitrogen fertilizer and year had a significant effect on most of the essential oil components excepted to β-pinene, myrcene, Limonene, 1,8- Cineole, Z-β- Ocimene, and α- Terpineol. Conclusion: Using nitrogen fertilizer increased the peppermint essential oil content. Also, nitrogen deficiency reduced the soluble proteins and essential oil content and in contrast, it increased antioxidant enzymes activity and pulegone content. Therefore, consumption of 75 kg urea per hectare is recommended due to increasing essential oil content, decreasing pulegone rate, and no significant effect on menthol, menthone, and menthofuran contents.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدی سیف سهندی | M Seif Sahandi
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
حسنعلی نقدیبادی |
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
علی مهرآفرین | A Mehrafarin
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
فرحناز خلیقی سیگارودی | F Khalighi-Sigaroodi
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهمرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایرانشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
محسن شریفی | M Sharifi
Department of Plant Biology, Faculty of Biological Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-59-28&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-2017272.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
other
موضوعات مقاله منتشر شده
گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات