این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآوری و نگهداری مواد غذایی، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۱-۱۲

عنوان فارسی مطالعه اثرضدمیکروبی عصاره طارونه (Phoenix Dactylifera ) بر باکتری های بیماری زا و کپک های عامل فساد
چکیده فارسی مقاله طارونه یا چمچمه با نام علمی Phoenix Dactylifera مجموعه¬ای ازگل¬هاست که در هر رژیم خرما برروی انشعابات گل آذین رشد کرده که مجموعه آن¬ها در داخل غلاف چوبی بیضی شکل و کشیده ای قرار می¬گیرند. در این پژوهش خواص ضدمیکروبی عصاره طارونه (Phoenix Dactylifera) بر علیه باکتری¬های بیماری¬زا به روش رقت¬سازی در چاهک (میکروبراث دایلوشن) و دیسک انتشاری و همچنین اثر این عصاره روی کپک¬های عامل فساد به روش دیسک انتشاری مورد بررسی قرار گرفت. عصاره طارونه بر باکتری¬های باسیلوس سرئوس،سالمونلا،اشرشیا کلی،استافیلو کوکوس اورئوس و همچنین قارچ¬های تریکودرما، آسپرژیلوس نایجر و آسپرژیلوس اوریزا دارای اثر مهارکنندگی و میکروب¬کشی بود که از بین باکتری¬ها بیشترین تاثیر را رویسالمونلا آنتریکابا حداقل غلظت مهارکنندگی(MIC) برابر5000 وحداقل غلظت میکروب-کشی(MBC) برابر5000 و میانگین قطر هاله عدم رشدmm)(5/13داشت واز بین قارچ¬ها بیشترین تاثیر را روی تریکودرما با میانگین درصد ممانعت کنندگی 25/83 درصد نشان داد. نتایج نشان داد که عصاره طارونه می تواند از رشد باکتری¬های مولد فساد و بیماری¬زای مواد غذایی جلوگیری نماید. بنابراین می¬توان استفاده از ¬آن را به¬عنوان یک ترکیب نگهدارنده و طعم دهنده طبیعی در فرآورده¬های غذایی پیشنهاد نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله جواد اکبریان |
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مرتضی خمیری |
دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گروه علوم و صنایع غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا صادقی ماهونک | sadeghi mahoonak
دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گروه علوم و صنایع غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

احسان محمودی |
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://ejfpp.gau.ac.ir/article_1552_472a621d1dc91ee1a55818405cdf5a72.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/997/article-997-201770.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات