این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
فرآوری و نگهداری مواد غذایی
، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۸۱-۹۷
عنوان فارسی
بهینه سازی شرایط تولید سیب گلاسه با استفاده از کنسانتره میوه
چکیده فارسی مقاله
با به کارگیری طرح ترکیبی(combined design) تأثیر نسبت¬های مختلف محلول ساکارز به کنسانتره میوه(پرتقال و آلبالو)، میزان کلریدکلسیم(0-2درصد) و مدّت زمان نگهداری(0-90 روز) بر ویژگی¬های فیزیکوشیمیایی سیب¬های گلاسه مورد مطالعه قرار گرفت. شاخص¬هایی از قبیل میزان قند کل، اسید آسکوربیک، رنگ و پذیرش کلی محصول بر مبنای فاکتورهای مورد مطالعه مدلسازی و سپس بهینه¬سازی چند منظوره(multiobjective optimization) با به کارگیری روش¬های عددی(numerical method) انجام پذیرفت. بهینه¬سازی بر پایه بیشترین مدّت زمان نگهداری محصول(در دمای 2 درجه سانتیگراد)، میزان اسید آسکوربیک، شاخص کروما و امتیاز حسی و کمترین میزان رطوبت سیب¬های گلاسه انجام گرفت. نقطه بهینه در نمونه¬های فرآوری شده با کنسانتره آب¬پرتقال در نسبت شربت ساکارز به کنسانتره 1 به 3، میزان کلریدکلسیم 96/0درصد و مدّت زمان نگهداری 82 روز به دست آمد. در این نقطه، میزان اسید آسکوربیک، رطوبت، شاخص کروما و امتیاز حسی محصول به ترتیب برابر با 89/27 میلی¬گرم در هر صد گرم، 43/12 درصد، 04/56 و 81/5 می¬باشد. هم¬چنین، نقطه بهینه¬ برای نمونه¬های فرآوری شده با کنسانتره آب¬آلبالو در نسبت مساوی شربت ساکارز به کنسانتره(2: 2)، میزان کلریدکلسیم 2درصد و مدّت زمان نگهداری 90 روز به دست آمد. در این نقطه، میزان اسید آسکوربیک، رطوبت، شاخص کروما و امتیاز حسی محصول به ترتیب برابر با 75/8 میلی¬گرم در هر صد گرم، 80/12 درصد، 32/39 و 75/8 می¬باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نیلوفر شریف |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
میرخلیل پیروزی فرد |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
محمد علیزاده |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
محسن اسمعیلی |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://ejfpp.gau.ac.ir/article_1562_39715a3920f9a80917f9e9d74df7d140.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/997/article-997-201789.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات