این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآوری و نگهداری مواد غذایی، جلد ۱، شماره ۳، صفحات ۳۷-۵۰

عنوان فارسی استفاده از آنزیم پکتیناز و تیمار اتانولی در افزایش خلوص و راندمان لیکوپن استخراج شده از پوست گوجه فرنگی
چکیده فارسی مقاله لیکوپن رنگ دانه طبیعی و غالب در گوجه فرنگی است که امروزه سعی در افزایش دست یابی به آن از گوجه فرنگی و فرآورده های آن می باشد. در این پژوهش جهت استخراج لیکوپن ابتدا از پیش تیمار آنزیمی پکتیناز در غلظت های 25 ،30، 35 و 40 میلی گرم بر کیلوگرم و زمان های اثر 30، 60، 90، 120 و 180 دقیقه در دمای ثابت 55 درجه سانتی گراد استفاده شد. سپس قبل از انجام استخراج ، نیمی از نمونه ها با اتانول 94 درصد در دمای 60 درجه سانتی گراد به مدت 5 ثانیه شستشو داده شدند. مشاه ده شد که تحت این شرایط میزان لیکوپن در اولئورزین با افزایش غلظت آنزیم افزایش می یابد و نمونه های تیمار شده با اتانول در مقایسه با نمونه های تیمار نشده با اتانول به طرز معنی داری افزایش یافت (0.01>P) به طوری که در نمونه های تیمار شده با اتانول بیش ترین مقدار لیکوپن در 100 گرم اولئورزین در غلظت 35 میلی گرم بر کیلوگرم و زمان 60 دقیقه به مقدار 5/10744 میلی گرم رسید در حالی که بیش ترین مقدار لیکوپن در 100 گرم اولئورزین در نمونه های تیمار نشده با اتانول در غلظت 40 گرم بر کیلوگرم و زمان اثر 180 د قیقه، برابر با 63/3524 میلی گرم می باشد. در این حالت راندمان استخراج لیکوپن از 100 گرم پوست خشک شده گوجه فرنگی به ترتیب در نمونه های تیمار شده با اتانول و بدون تیمار با اتانول برابر با 5/10744 و 43/7930 میلی­گرم می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://ejfpp.gau.ac.ir/article_754_6fbe4f45e35d376300bd86439e6c4ea3.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/997/article-997-201849.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات