این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآوری و نگهداری مواد غذایی، جلد ۱، شماره ۲، صفحات ۴۷-۶۸

عنوان فارسی بررسی خواص فیزیکی، مکانیکی، ضدباکتریایی و ریزساختاری فیلم‌های خوراکی تولیدشده از کیتوزان محتوی اسانس‌های آویشن و دارچین
چکیده فارسی مقاله افزودن مستقیم ترکیبات ضدمیکروبی به بسته‌بندی مواد غذایی، یکی از انواع بسته‌بندی‌های فعال می‌باشد. در این پژوهش، فیلم‌های خوراکی کیتوزان محتوی اسانس‌های آویشن و دارچین، در سه سطح غلظتی 5/0 درصد، 1 درصد و 5/1 درصد تولیدشده و خواص ضدمیکروبی، فیزیکی و مکانیکی آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به‌منظور بررسی تغییرات ریزساختاری ناشی از افزودن اسانس‌ها، تصاویر میکروسکوپ الکترونی از سطح و مقطع عرضی فیلم‌ها تهیه گردید. اثر بازدارندگی فیلم‌ها در برابر باکتری‌های گرم مثبت، بیش از باکتری‌های گرم منفی بود. فیلم‌های محتوی اسانس آویشن در مقایسه با نمونه‌های محتوی اسانس دارچین اثر بازدارندگی بیش‌تری را در برابر باکتری‌های مورد آزمایش نشان دادند. افزودن اسانس آویشن به فیلم‌های کتیوزان محتوای رطوبت، درصد انحلال در آب، نرخ عبور بخار آب و درصد افزایش طول فیلم‌ها را در لحظه پاره شدن افزایش داد؛ در حالی‌که افزودن اسانس دارچین منجر به افزایش مقاومت کششی فیلم‌ها، کاهش محتوای رطوبت و درصد انحلال آن‌ها در آب شد. به‌نظر می‌رسد که خواص بی‌نظیر فیلم‌های کتیوازن حاوی اسانس دارچین ناشی از ایجاد اتصالات سراسری به‌وسیله ترکیبات موجود در اسانس دارچین در شبکه فیلم بود. تصاویر میکروسکوپ الکترونی موید نتایج به‌دست آمده در این پژوهش بودند. نتایج نشان دادند که اسانس آویشن و دارچین از مواد ضدمیکروبی مناسب برای تولید فیلم‌ها و پوشش‌هایی از جنس کیتوزان با خواص ضدمیکروبی، برای بسته‌بندی مواد غذایی مختلف می‌باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://ejfpp.gau.ac.ir/article_552_0fcd48ab543e2b19b587d3fc5898c727.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/997/article-997-201853.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات