این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۱، شماره ۶، صفحات ۱۴۵۹-۱۴۷۱
عنوان فارسی
مقادیر فنل/ فلاونوئید کل، فعالیت ضد باکتری و مهار رادیکال آزاد به روش DPPH گیاهان دارویی
چکیده فارسی مقاله
در سال های اخیر تمایل عمومی برای جایگزینی آنتی بیوتیک ها و آنتی اکسیدان های مصنوعی با عصاره های گیاهی طبیعی اهمیت فراوانی یافته است. این رویکرد به دلیل تاثیر منفی آنتی اکسیدان های سنتزی بر سلامت و مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها می باشد. لذا به دلیل این مشکلات بحث برانگیز، در این تحقیق مهار رادیکال آزاد، مقدار فنل و فلاونویید کل و فعالیت ضدمیکروبی عصاره متانولی گلپوره، اندول، پونه و انشک با گلبرگ زعفران مقایسه شد. فعالیت آنتی اکسیدانی این عصاره ها با BHA، BHT و آلفا-توکوفرول به روش DPPH مقایسه شد. فعالیت ضد میکروبی عصاره ها به روش انتشار دیسک کاغذی در آگار روی S.aureus (گرم مثبت) و E. coli O157:H7 (گرم منفی) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که گلبرگ زعفران بالاترین مقدار فنل کل (mg GAE/g 36/37) و فلاونویید کل (mg Q/g 52/138) می باشد. همچنین فعالیت مهار رادیکال آزاد عصاره متانولی گلبرگ زعفران (33/87 %( از سایر عصاره ها بیشتر و از نظر آماری با BHA و آلفا-توکوفرول مشابه بود. به علاوه، رابطه معنی دار بین فعالیت مهار رادیکال آزاد و مقدار فنل کل (964/0= R) و مقدار فلاونویید کل (806/0= R) بدست آمد که اثر مهم این ترکیبات روی فعالیت آنتی اکسیدانی گیاهان دارویی تحقیق حاضر را نشان می دهد. عصاره برگ انشک و عصاره گلبرگ زعفران از بین سایر عصاره گیاهان دارویی تحقیق بالاترین فعالیت ضد میکروبی بر علیه میکروارگانیسم های استفاده شده نشان داد (P< 0.05). همچنین نتایج فعالیت ضد میکروبی ارتباط قوی با فعالیت مهار رادیکال آزاد و مقدار فنل کل نشان داد که این ارتباط اهمیت این فاکتورها در فعالیت ضد میکروبی 5 عصاره گیاه دارویی تحقیق را مشخص می نماید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Total Phenol/Flavonoid Content, Antibacterial and DPPH Free Radical Scavenging Activities of Medicinal Plants
چکیده انگلیسی مقاله
The general desire to replace antibiotics and synthetic antioxidants with natural plants extracts has gained importance in recent years. This approach may be associated with the negative health effects of synthetic antioxidants and antibiotic resistance. Due to these controversial issues, in this study, free radical scavenging activity, Total Phenolic Content (TPC), Total Flavonoid Content (TFC), and antimicrobial activity of Methanolic Extracts (ME) from Teucrium polium, Smyrnium cordifolium Boiss, Mentha longifolia, and Nectaroscordum tripedale leaves were compared with Crocus sativus tepals. The antioxidant activity of these extracts was investigated in comparison with BHA, BHT, and α-tocopherol by DPPH method. Antimicrobial activities were determined by paper disc agar diffusion method against S. aureus (Gram positive) and E. coli O157: H7 (Gram negative). Results showed that C. sativus tepals contained the highest TPC (37.36 mg GAE g-1) and TFC (138.52 mg Q g-1). Also, radical scavenging activity of C. sativus tepals ME (87.33%) was significantly higher than the other extracts; and it was the same as BHA and α-tocopherol statistically. In addition, a significant relationship between radical scavenging activity and TPC (R= 0.964) and TFC (R= 0.806) was found, illustrating the major role of these compounds in antioxidant activity of the mentioned plants. Antibacterial activity of N. tripedale leaf extract and C. sativus tepal extract against the two abovementioned pathogens were the highest among all the studied herbal extracts (P< 0.05). Moreover, Results of antimicrobial activities were also strongly correlated to free radical scavenging activity and TPC, which indicates the importance of these factors on antimicrobial properties of the five studied medicinal herbs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
| L. Fahmideh
Department of Plant Breeding and Biotechnology, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Islamic Republic of Iran.
| A. Mazaraie
Department of Plant Breeding and Biotechnology, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Islamic Republic of Iran.
| M. Tavakoli
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-42130-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-2021714.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات