این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۱، شماره ۶، صفحات ۱۵۳۵-۱۵۴۶

عنوان فارسی تعیین خواص فنولوژیکی و میوه شناسی ومحتوای اسیدهای چرب بعضی ژنوتیپ های وحشی بادام (Prunus fenzliana Fritsch) کاشته شده روی شیب های کوه آرارات
چکیده فارسی مقاله گونه Prunus fenzliana به عنوان اجداد بادام کاشته شده (Prunus amygdalus L.) و دیگر گونه های بادام وحشی قلمداد می شود. هدف این پژوهش تعیین خواص فنولوژیکی و میوه شناسی و ترکیب اسیدهای چرب گونه Prunus fenzliana Fritsch بادام بود که به طور طبیعی روی شیب های کوه آرارات رشد میکند. این پژوهش در سال های 2016 و 2017 انجام شد.. به این منظور، وزن میوه با پوست، وزن مغز دانه، ضخامت میوه، با نسبت های پوست به مغز(kernel) ژنوتیپ بادام های انتخاب شده به ترتیب برابر بود با 89/0-47/0 گرم، 22/0-13/0 گرم، 31/1-87/0 میلی متر، و 36/37-38/22%. میوه های دارای دو مغز (Double kernelled ) در دو ژنوتیپ PFG-10 (6.67%) و PFG-15 (7.14%) مشاهده شد. در سال 2016، اولین گلدهی، گلدهی کامل، و زمان برداشت به ترتیب در 25-20 مارس،31-24 مارس، و 23-17 اوت رخ داد. در سال 2017، اولین گلدهی، گلدهی کامل، و زمان برداشت به ترتیب در 12-8 آوریل، 17-13 آوریل، و 9-4 سپتامبر ثبت شد. غلظت اولئیک اسید در این پژوهش خیلی بیشتراز تحقیقات قبلی بود. در این رابطه، غلظت اسیدهای اولئیک، لینولئیک، پالمیتیک، استاریک، و میریستیک به ترتیب برابر بود با 9/77-2/69%، 5/18-2/15%، 3/5-6/4%، و 7/1-7/0% . نتایج آشکار کرد که به علت بالابودن غلظت های مواد چرب، ژنوتیپ های گونه Prunus fenzliana را می توان به عنوان یک منبع ژنتیکی در برنامه های بهنژادی پایه (rootstock) و در صنایع شیمیایی و دارویی استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Determination of Phenological and Pomological Properties and Fatty Acid Contents of Some Wild Almond Genotypes (Prunus fenzliana Fritsch) Grown on The Slopes of Mount Ararat
چکیده انگلیسی مقاله The species Prunus fenzliana is acknowledged to be the possible ancestor of cultivated almond (Prunus amygdalus L.) and other wild almond species. The objective of this study was to determine phenological and pomological properties and fatty acid composition of the almond species Prunus fenzliana Fritsch, which grows naturally on the slopes of Mount Ararat. The study was conducted in 2016 and 2017. The fruit weight with shell, kernel weight, fruit thickness with shell: kernel ratios of the selected almond genotypes were 0.47–0.89 g, 0.13–0.22 g, 0.87-1.31 mm, and 22.38-37.36%, respectively. Double kernelled fruits were encountered in two genotypes [(PFG-10 (6.67%) and PFG-15 (7.14%)]. In 2016, the first flowering, full flowering, and harvesting time of the genotypes ranged from 20-25 March, 24-31 March and 17-23 August, respectively. In 2017, the first flowering, full bloom, and harvest time were observed between 08-12 April, 13-17 April and 4-9 September, respectively. The oleic acid concentration was much higher than in previous studies. In this context, the oleic, linoleic, palmitic, stearic and myristic acid concentrations were 69.2-77.9, 15.2-18.5, 4.6-5.3, 1.2-1.6 and 0.7-1.7%, respectively. The results revealed that genotypes under the Prunus fenzliana species could be used as a genetic resource in rootstock breeding programs and could be utilized in chemical and pharmaceutical industry due to its rich fat content.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله | E. Gulsoy
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Igdir University, Igdir, 76000 Turkey.



نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-43978-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-2021720.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات