این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۲۱، شماره ۴، صفحات ۴۴۴-۴۵۰

عنوان فارسی بررسی اثر ضدّ قارچی عصاره‌های آبی و الکلی ریشه باریجه (Ferula gummos)
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: گیاه باریجه (Ferula gummosa)، یکی از گیاهان بومی ایران است که دارای خواص دارویی از جمله خواص ضدّ قارچی می‌باشد. این مطالعه به‌منظور تعیین اثر عصاره‌های آبی و الکلی ریشه باریجه بر رشد قارچ‌ها انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، عصاره‌های آبی، اتانولی و متانولی پودر ریشه گیاه باریجه، به‌روش سوکسله تهیه شد؛ سپس اثر ضدّ قارچی آن در رقّت 1/0 با مقادیر مختلف، به سه روش دیسک‌گذاری، چاهک و تعیین MIC (Minimum inhibitory concentration) و MFC (Minimum fungicidal concentration) بر ضدّ سه سویه پاتوژن قارچی کاندیدا آلبیکنس (PTCC 5027)، آسپرژیلوس‌فومیگاتوس (PTTC 5009) و تریکوفیتون‌روبروم (PTTC 5143) مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: در روش دیسک و چاهک، هیچ‌گونه اثر مهاری نشان داده نشد. MIC و MFC تمامی عصاره‌ها برای آسپرژیلوس‌فومیگاتوس و ترایکوفیتون‌روبروم، بیشتر از 104×5 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. MIC عصاره اتانولی و متانولی برای کاندیداآلبیکنس به‌ترتیب برابر با: 103×12/3 و 104×25/1 میکروگرم بر میلی‌لیتر و MFC نیز به‌ترتیب برابر با: 104×25/1 و 104×5/2 بود. نتیجه‌گیری: عصاره متانولی و اتانولی باریجه می‌تواند فعالیت ضدّ قارچی بر ضدّ مخمر کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاه داشته باشد؛ درحالی‌که قارچ‌های آسپرژیلوس‌فومیگاتوس و ترایکوفایتون‌روبروم، احتمالاً هیچ حساسیّتی نسبت به این نوع از عصاره‌ها ندارند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره باریجه (Ferula gummosa)، قارچ، MIC، MFC

عنوان انگلیسی Antifungal activity of in vitro aqueous and alcoholic extracts of Barije root (Ferula gummosa)
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Ferula gummosa Boiss. (Barije) is an Iranian indigenous plant that has medical and antifungal properties. The current study was done to determine the effect of aqueous an alcoholic extracts of Ferula gummosa Boiss root on in vitro growth of fungi. Materials and Methods: In this experimental study, the plant was dried in the dark and aqueous, alcoholic extracts of its root powder were prepared using Soxhlet method. Then, the efficacy of 0.1 dilutions of different quantities of the extracts on strains of Candida albicans (PTCC 5027), Trichophyton rubrum (PTCC5143), and Aspergillus fumigatus (PTCC 5009) were evaluated employing Disk diffusion, Agar-well diffusion, Minimum Inhibitory Concentration (MIC), and Minimum Fungicidal Concentration (MFC) methods. Results: No inhibited effect was observed in Disk diffusion and Agar-well diffusion methods. MIC and MFC values of all extracts for Aspergillus fumigatus and Trichophyton rubrum were more than 5×104mg/ml. The MIC values of ethanol and methanol extract for Candida albicans were 3.12×103 and 1.25×104mg/ml, respectively but the MFC values were 1.25×104 and 2.5×104mg/ml, respectively. Conclusion: Methanol and ethanol extracts proved to have antifungal activity against Candida albicans yeast in vitro while the fungi of Aspergillus fumigatus and Trichophyton rubrum had no sensitivity to these types of extracts.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Ferula gummosa, Fungi, MIC, MFC

نویسندگان مقاله محمد صالحی | mohammad salehi
tonekabon azad university
دانشگاه آزاد تنکابن
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن (Islamic azad university of tonekabon)

سید مسعود هاشمی کرویی | masoud hashemi karoi
tonekabon azad university
دانشگاه آزادتنکابن
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن (Islamic azad university of tonekabon)

آیت الله نصرالهی عمران | ayatollah nasrollahi omran
tonekabon azad university
دانشگاه آزادتنکابن
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن (Islamic azad university of tonekabon)

مسعود مبینی | masoud mobini
azad unversity, yaung researchers club
دانشگاه آزاد تنکابن باشگاه پژوهشگران جوان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن (Islamic azad university of tonekabon)

مریم اصغر حیدری | maryam asghar hedari
azad unversity, yaung researchers club
دانشگاه آزاد تنکابن باشگاه پژوهشگران جوان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن (Islamic azad university of tonekabon)


نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1453-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروب شناسی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات