این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
، جلد ۲۱، شماره ۳، صفحات ۲۷۴-۲۸۲
عنوان فارسی
اثر ضدّ باکتریایی اسانس نعناع سبز (.Mentha spicata L) بر هشت گونه باکتری بیماریزای مهم دستگاه گوارش
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: گیاه نعناع با نام علمی Mentha spicata L.، از جمله گیاهانی است که اسانس آن مصارف دارویی فراوانی دارد و اثرات ضدّ باکتریایی آن مورد بحث است. هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر ضدّ باکتریایی اسانس این گونه خاص نعناع، بر روی 8 سویه استاندارد باکتریایی شامل: اشریشیاکولی، باسیلوسسرئوس، کلبسیلا پنومونیه، پسودوموناسآیروژینوزا، استافیلوکوکوساورئوس، شیگلا فلکسینری و دو گونه سالمونلا بود. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، با روش میکرودایلوشنبراث، حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و کشندگی (MBC) اسانس نعناع در برابر این باکتریها، به دو روش چشمی و کدورتسنجی، توسط دستگاه الایزا ریدر تعیین شد. مراحل آزمایش، سهبار تکرار شد. نتایج با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: بر اساس نتایج بهدست آمده، میانگین MICاسانس نعناع در بین باکتریهای مورد آزمایش، تفاوت معنیداری داشت (05/0P). نتیجهگیری: نتایج نشان داد که اسانس این گیاه، دارای اثرات ضدّ باکتریایی انتخابی است و پیشنهاد میشود تا بهعنوان یک مادّه آنتیسپتیک، در صنایع داروسازی و غذایی مورد کاربرد قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نعناع سبز، اسانس، اثر ضد باکتریایی، MIC، MBC
عنوان انگلیسی
Anti-bacterial effect of Mentha spicata L. essential oil on eight standard species of gastrointestinal pathogens
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Nowadays resistance to antibiotics and their side effects has emerged as a worldwide problem. As a result, tend to use anti-bacterial compounds of plant origin has been increased. Mint plant scientifically called Mentha spicata L. is one of the plants which has many medicinal uses and its antibacterial effects is a matter of debate. We aimed to study antibacterial effects of Mentha spicata L essential oil on 8 standard bacterial species including Escherichia coli, Bacillus cereus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Shigella flexneri, and two Salmonella species. Materials and Methods: In this experimental study, using micro-dilution broth method and reading the results by ELISA reader, minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of mint essential oil were determined against the 8 standard bacterial strains. The lab tests were repeated for three times. The results were analyzed by statistical tests. Results: The MIC for Mentha spicata L essential oil was significantly different among the bacterial species (p < 0.05). The highest growth inhibitory effect was found against Bacillus cereus and the least ones were recorded against Klebsiella pneumoniae and Staphylococcus aureus. No significant difference was found between the bacterial MBCs (p> 0.05). Conclusion: This study revealed significant and selective antibacterial characteristics for Mentha spicata L suggesting to be used in pharmaceutical and food industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مجید زارع بیدکی | majid zare bidaki
birjand, ghaffari street, bums university, paramedical faculty
بیرجند، خیابان غفاری،دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دانشکده پیراپزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
مینا عرب | mina arab
birjand, ghaffari street, bums university, paramedical faculty
بیرجند، خیابان غفاری،دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دانشکده پیراپزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
محترمه خزاعی | mohtarame khazaei
birjand, ghaffari street, bums university, paramedical faculty
بیرجند، خیابان غفاری،دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دانشکده پیراپزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
احسان افکار | ehsan afkar
birjand, ghaffari street, bums university, deputy of research amp;amp; technology
بیرجند، خیابان غفاری،دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، معاونت تحقیقات و فناوری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1458-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروب شناسی
نوع مقاله منتشر شده
تجربی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات