این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
، جلد ۲۱، شماره ۳، صفحات ۲۹۲-۲۹۹
عنوان فارسی
مقایسه اثرات ضدّ میکروبی گلاب صنعتی و عصاره آبی و روغن گل سرخ (Roza Damascene)
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: در منابع طبّ سنتی، آثار بیشماری از جمله اثر ضدّ باکتریایی برای عصاره گل سرخ (گلاب) ذکر شده است؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر ضدّ میکروبی چند گلاب صنعتی موجود در بازار و عصاره آبی گل سرخ و مقایسه آن با روغن گل سرخ انجام شده است. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، اثر ضدّ میکروبی پنج نوع گلاب صنعتی استاندارد موجود در بازار با غلظتهای 1، 10، 25، 50، 75 و100 درصد، عصاره آبی گل سرخ با غلظتهای 2/0، 2، 5، 10، 15 و mg/ml20 و روغن گل سرخ با غلظتهای 10، 5، 5/2، 1 و µl/ml1/0 بر روی باکتریهای استافیلوکوکوساورئوس، انتروکوکوسفکالیس، اشریشیاکلی و پسودوموناسآئروژینوزا و مخمّر کاندیدا آلبیکنس، به روش براث میکرو دایلوشن بررسی شد. یافتهها: در این مطالعه، هیچکدام از غلظتهای گلاب، رشد هیچیک از میکروارگانیسمهای مورد مطالعه را مهار نکرد. عصاره گل سرخ و روغن گل سرخ، هیچکدام اثر مهاری بر روی پسودوموناسآئروژینوزا نداشت. حدّاقل غلظت مهاری عصاره گل سرخ در استافیلوکوکوساورئوس mg/ml8، اشریشیاکلی و انتروکوکوسفکالیس mg/ml6 و کاندیدا mg/ml4 بهدست آمد؛ همچنین حداقل غلظت مهاری روغن گل سرخ نیز در استافیلوکوکوساورئوس و اشریشیاکلی µl/ml10، انتروکوکوس فکالیس µl/ml5 و کاندیدا µl/ml1 بهدست آمد. نتیجهگیری: با توجه به نتایج این مطالعه، میتوان از اثرات ضدّ باکتریایی و ضدّ قارچی عصاره آبی گل سرخ و روغن گل سرخ برای کنترل عوامل عفونی بهره برد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اثرات ضدّ میکروبی، گلاب، عصاره گل سرخ، روغن گل سرخ
عنوان انگلیسی
The evaluation of antimicrobial effects of five different brands of rose water, water extract of Rosa damascene in comparison with rose oil
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: The use of plant compounds to treat infections is an age-old practice in a large part of the world. Members of Rosacea family have long been used for food and medicinal purposes. The aim of this study is evaluation of antimicrobial effect of five different brands of rose water, water extract of Rosa damascene in comparison with rose oil. Materials and Methods: Five different brands of rose water, water extract of rosa damascene and rose oil were tested for antibacterial activity against Staphylococcus aureus ATCC 29213, Enterococcus faecalis ATCC 29212, Esherichia coli ATCC 25922, Pseudomonas aeruginosa and Candida albicans by broth micro dilution assay. Rosewater with five concentrations of 1%, 10%, 25%, 50%, 75% and 100% in the culture media and water extract of rosa damascene with six concentrations of 0.2, 2, 5, 10 ,15 and 20 mg/ml and Rose oil with five concentrations of 0.1, 1, 2.5, 5 and 10 μl/ml were studied. All bacterial turbidities were examined visually. Each test was repeated three times. Results: In this study, the use of any concentration of rose water failed to inhibit the growth of microorganisms, completely. However, we found that there is a significant difference between rising of rose water concentration and decreasing the microorganism growth. The minimum inhibitory concentration (MIC) values of water extract of Rosa damascene were 8 mg/ml in Staphylococcus aureus, 6 mg/ml in Enterococcus faecalis and Esherichia coli, 4 mg/ml in Candida albicans. The MIC values of rose oil were 10 µg/ml in Staphylococcus aureus and Esherichia coli, 5 µg/ml in Enterococcus faecalis, 1 µg/ml in Candida albicans. We also found no inhibitory effect of Rose extract and Rose oil on Pseudomonas aeruginosa . Conclusion: This study showed rose water, water extract of rosa damascene and rose oil have anti-microbial effects. However, clinical use of this material requires more and larger studies.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antibacterial activity, Rose water, Rose extract, Rose oil
نویسندگان مقاله
محمد صدیق عطایی بجد | mohammad seddigh ataee bojd
birjand university of medical sciences, birjand, iran
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران؛
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
راضیه حنفی بجد | razieh hanafi bojd
birjand university of medical sciences, birjand, iran
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران؛
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
ملکناز قناد کافی | malaknaz ghannadkafi
school of nursing and midwifery, birjand university of medical sciences; birjand, iran
دانشکده پرستاری مامایی بیرجند، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
محمد حسن نمایی | mohammad hasan hasan namaei
hepatitis research center, faculty of medicine, birjand university of medical sciences, birjand, iran
مرکز تحقیقات هپاتیت بیرجند، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1501-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
طب سنتی و طب مکمل
نوع مقاله منتشر شده
تجربی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات