این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۲۰، شماره ۴، صفحات ۴۱۶-۴۲۴

عنوان فارسی خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی و اسانس روغنی گیاه درمنه (emisa persicaArt): مقاله کوتاه
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: مصرف ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مشتق از گیاهان، باعث کاهش شیوع بسیاری از بیماری‌های مزمن می‌شود. هدف از این مطالعه، مقایسه خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی و اسانس گیاه درمنه منطقه لرستان بود. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی، در سال 1391 بر روی عصاره هیدروالکلی و اسانس گیاه درمنه تهیه‌شده از منطقه لرستان انجام گرفت. توان حذف رادیکال‌های آزاد با استفاده از روش 2 و 2 دی‌فنیل-1-پیکریل‌هیدرازیل (DPPH) و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی، با استفاده از روش فسفومولیبدات اندازه‌گیری شد. میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی نمونه‌ها، با استفاده از روش فولین‌سیوکالتو و زیشن اندازه‌گیری شد. داده‌ها، با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (ویرایش 13) و آزمون کروسکال-والیس، در سطح معنی‌داری (05/0P<) تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی و اسانس درمنه، به‌ ترتیب برابر با: 55/0±05/1 و 18/5±1234/25 نانومول اسیدآسکوربیک بر گرم اسانس یا عصاره، میزان ترکیبات فنل عصاره هیدروالکلی و اسانس درمنه به ترتیب برابر با: 3±14/131 و 07/10±68/326 میلی‌گرم گالیک‌اسید بر گرم اسانس یا عصاره و میزان ترکیبات فلاونویید عصاره هیدروالکلی و اسانس درمنه به ترتیب برابر با: 65/0±4/1 و 94/0±3/6 میلی‌گرم کوئرسیتین بر گرم اسانس یا عصاره بود. میزان IC50 عصاره هیدروالکلی، اسانس و بوتیلیتد هیدروکسی‌تولوئن (BHT) به‌عنوان کنترل مثبت به ترتیب برابر با: 1±88/3، 34±67/16470 و 52/4±73/165 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. نتیجه‌گیری: درمنه منبع قابل ملاحظه‌ای از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است و احتمالاً می‌توان از آن در فرآورده‌های غذایی، دارویی و صنعتی استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Various antioxidant properties of essential oil and hydroalcoholic extract of Artemisa persica: Short Communication
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Consumption of plant derived antioxidant compounds contributes to reducing risks of certain chronic and degenerative diseases. The present study aimed at comparing various antioxidative activities hydroalcholic of flaver extract (DKME) and essential oil of Artemisa persica in Lorestan province in 2012. Materials and Methods: The present experimental study was carried out in Lorestan province in 2012 . After supplying hydroalcholic extract and essential oil of Artemisa persica , radical scavenging activity of the samples was assessed by using diphenylpicrylhydrazyl (DPPH). Total antioxidant capacity of the samples was assessed through phosphomolybdat method. The amount of total phenol and flavonoid samples was assessed by means of Folin-Ciocalteu and Zhishen methods. The obtained data was analysed using Kruskal-Wallis test and SPSS software (V: 13) at the significant level (P< 0.05). Results: It was found that total antioxidant capacity of hydroalcholic extract and essential oil of Artemisa persica was 25.123±5.18 and 1.05±0.55 nmol of ascorbic acid equivalent/g extract, respectively.That of essential oil and phenol content was 326.68±10.07 and 131.14±3mg of gallic acid equivalent (GAE)/g extract or essential oil, respectively .Flavonoid content of quercetin equivalents/g extract and essential oil was 6.3±0.94 and 1.4±0.65 mg , in the order mentioned. In the DPPH scavenging assay, the IC50 (the concentration required to scavenge 50% of radicals) values of hydroalcholic extract of Artemisa Persica leaves, essential oil and Butylated hydroxytoluene (BHT) as reference was 165.73±4, 16470.67±34, and 3.88±1μg/ml, respectively. Conclusion: The current study showed that Artemisa persica extract is an easily accessible source of natural antioxidants which can be suitable to be included in foods and pharmaceutical applications.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسن احمدوند | hassan ahmadvand
department of biochemistry, faculty of medicine, lorestan university of medical sciences, khoramabad, iran
تلفن 09132267893 نمابر 6200133-0661
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

حمزه امیری | hamzeh amiri
department of biology, faculty of basic science, lorestan university, khoramabad, iran.
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)

حمید دالوند | hamid dalvand
department of biology, islamic azad university, brojerd branch, brojerd, iran.
، گروه بیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد، بروجرد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد (Islamic azad university of borujerd)

شاهرخ باقری | shahrokh bagheri
department of biochemistry, faculty of medicine lorestan university of medical sciences, khoramabad, iran.
گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-909-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات