این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
، جلد ۲۰، شماره ۲، صفحات ۱۰۸-۱۱۴
عنوان فارسی
اثر عصاره های آبی و اتانولی دانه اسپند (Peganum harmala L) بر پروفایل چربی های خون در رت
چکیده فارسی مقاله
(LDL) زمینه و هدف: آترواسکلروز، عامل اصلی مرگ و میر در بیماران قلبی- عروقی بوده و وابستگی پاتوژنز آن به افزایش سطح کلسترول با دانسیته پایین اثبات شده است. درمان بیماریهای قلبی- عروقی به کمک داروهای شیمیایی، دارای عوارض جانبی متعدّد میباشد؛ از این رو، گرایش به استفاده از گیاهان دارویی برای درمان این بیماریها رو به افزایش میباشد. با توجه به اینکه در طبّ سنتی، دانه گیاه اسپند بهعنوان کاهنده چربیهای خون مورد استفاده قرار می گیرد؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر عصارههای آبی و اتانولی دانهاسپند بر پروفایل چربیهای خون طراحی و اجرا گردید.. روش تحقیق: پژوهش تجربی حاضر، بر روی 18 سر رت که بهطور تصادفی در 3 گروه 6 تایی شامل: دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل دستهبندی شده بودند، انجام شد. گروههای آزمایشی I و II بهترتیب روزانه برای 30 روز، با 3 میلیلیتر مایع محتوی mg/kg 100 عصاره آبی و اتانولی دانه اسپند گاواژ میشدند و گروه III بهعنوان شاهد منفی، معادل حجم عصاره مصرفی گروههای آزمایش، آب مقطر دریافت مینمود. در پایان آزمایش، رتها بیهوش شده و خونگیری از آنها انجام شد و میزان چربیهای خون آنها شامل: تریگلیسرید (TG) ، کلسترول تام (TCL) و کلسترولهای LDL و HDL اندازهگیری و میزانکلسترول VLDL آنها نیز محاسبه گردید. اطلاعات بهدستآمده، با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (ویرایش 5/11) و به کمک آزمونهای Anova و Tukey ، در سطح معنیداری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: یافتهها نشان دادند که میزان کلسترول LDL در گروههای آزمایشی I و II بهترتیب: 3/4 ± 8/36 و 3/4 ± 8/35 و در گروه کنترل 6/4 ± 3/44 بود و اختلاف میزان کلسترول LDL در گروه آزمایشی I با گروه کنترل (025/0= P ) و در گروه آزمایشی II با گروه کنترل (012/0 P= ) هر دو معنیدار بود. سایر چربیهای خون در مقایسه با گروه کنترل، اختلاف معنیداری نشان ندادند. نتیجهگیری: مصرف خوراکی دانهاسپند، میتواند کلسترول LDL را بهطور معنیداری کاهشدهد و اثر عصاره الکلی گیاه، مؤثرتر از عصارهآبی آن میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of aqueous and ethanolic extracts of Peganum harmala L seeds on lipids profile in rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Atherosclerosis is the main factor of mortality in cardiovascular patients. Pathogenesis dependence of atherosclerosis on the increase of low density lipoprotein cholesterol (LDL-c) has been proved. Since using of existing chemical medicines for the treatment of cardiovascular diseases causes several side-effects, this has led to more tendency to using of herbs. According to some traditional medicinal references, Harmala seeds can be used as lowering blood lipids agents. The aim of the present study was to determine the effects of aqueous and ethanolic extracts of Harmala seeds on blood lipid profiles. Materials and Methods: In this experimental study 18 Wistar rats with the average weight of 300 g were used. The rats were randomly divided into three groups, i.e. two experimental and one control group. The experimental groups I and II were respectively gavaged 3cc liquid containing 100mg/kg body weight (bw) of aqueous and ethanolic extract of Harmala seeds for 30 days and group III, as a negative control, received an equal volume of distilled water for the same period. At the end , after deep anesthesia of the subjects with ether, the amount of blood lipids such as triglyceride (TG), total cholesterol (TC), LDL, and HDL were measured using test kits and the amount of VLDL cholesterol, too, was mathematically calculated. The obtained data was analyzed by means of SPSS software (v: 11.5), ANOVA and Tukey tests at the significant level P< 0.05. Results: The findings showed that mean levels of LDL cholesterol in groups I, II, and control was 36.8±4.3, 35.8±4.3 and 44.3±4.6, respectively. Comparatively, the difference between experimental group I and the control (P=0.025) and also between group II and the control (P=0.012) were statistically significant. The other tested blood lipids in the experimental groups and the control group did not show a significant difference. Conclusion: It was found that consumption of Harmala seed can significantly reduce LDL cholesterol and the ethanolic extract of the herb is more effective than the aqueous one.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد مهدی حسن زاده طاهری | mohammad mehdi hasanzadeh tahery
birjand university of medical science, birjand, iran
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
محمد حسن پور فرد | mohammad hasanpour fard
, department of physiology and pharmacology, faculty of medicine, birjand university of medical science, birjand, iran
آدرس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، گروه فیزیولوژی-فارماکولوژی و مرکز تحقیقات عناب و زرشک، محمد حسن پور فرد ، تلفن 05618825368 موبایل 09157401008
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
نوید ربیعی | navid rabiee
birjand university of medical science, birjand, iran.
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
سید امیر رضا قریشی | sayed amir reza ghoreishe
birjand university of medical science, birjand, iran.
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
نعیم روانبخش | naeem ravanbakhsh
birjand university of medical science, birjand, iran.
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-316-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فارماکولوژی
نوع مقاله منتشر شده
تجربی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات