این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۲۰، شماره ۲، صفحات ۱۹۱-۱۹۷

عنوان فارسی شیوع آلودگی به سالمونلا و تعیین سروتیپ‏های آن در لاشه طیور کشتارگاه‌های صنعتی شهرستان بیرجند در سال ۱۳۹۱
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: سالمونلوز، از شایع‏ترین بیماری‌های گوارشی در جهان است. این بیماری، توسط سروتیپ‏های مختلف باکتری سالمونلا ایجاد می‏شود که نگرانی‏هایی درباره آلودگی طیور و فرآورده‏های آنها به این میکروارگانیسم وجود دارد. با توجه به اینکه لاشه‏ طیور به‌عنوان یک منبع مهم آلودگی به این بیماری مطرح شده است، تعیین فراوانی و میزان آلودگی به باکتری در این فرآورده، معیاری برای ارزیابی وضعیت بهداشتی کشتارگاه‏ها و تعیین مخاطرات بهداشتی احتمالی برای مصرف‏کنندگان محسوب می‏شود. این تحقیق، به منظور تعیین شیوع آلودگی سالمونلایی لاشه‏های مرغ، در کشتارگاه صنعتی شهرستان بیرجند در سال 1391 انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، از 550 قطعه طیور، به‌صورت تصادفی بلافاصله پس از ذبح در کشتارگاه نمونه‌گیری به عمل آمد. تأیید سالمونلا‏های جداشده پس از مراحل تخلیص و جداسازی کشت‏های مشکوک، به‌وسیله آزمایش‏های بیوشیمیایی، سرولوژیکی و ﺳﺮﻭﺗﺎﻳﭙﻴﻨﮓ صورت گرفت. یافته‌ها: بر اساس نتایج آزمایش‏های باکتریولوژی، از مجموع 250 نمونه‏ گرفته‌شده قبل از قراردادن طیور ذبح‌شده در بویلر، تعداد 7 نمونه (8/2%)، از نظر آلودگی به سالمونلا مثبت بودند. نتایج ﺳﺮﻭﺗﺎﻳﭙﻴﻨﮓ بیانگر آن است که تمام جدایه‏ها، مربوط به سرووار سالمونلا اینفنتیس می‏باشند. از مجموع 300 نمونه‏ گرفته‌شده بعد از قراردادن لاشه کشتار در بویلر، فقط یک نمونه (3/0%) از نظر آلودگی به سالمونلا مثبت و متعلّق به سرووار سالمونلا اینفنتیس بود. نتیجه‌گیری: آلودگی‏های سالمونلایی، دارای فراوانی اندکی در طیور مرغداری‏های خراسان جنوبی است. عدم تنوع در سروتیپ‌های جداشده، بیانگر کنترل بهداشتی مطلوب و سطح پایین انتقال میکروبی در این مرغداری‏هاست. تفاوت در فراوانی جدایه‏های سالمونلایی قبل و بعد از قراردادن لاشه‏های کشتار در بویلر، می‌تواند نشان‌دهنده نقش مؤثّر فرآیند استفاده از بویلر در کاهش انتقال آلودگی‏های سالمونلایی باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سالمونلا، طیور، شیوع، بیرجند.

عنوان انگلیسی Prevalence of Salmonella in poultry carcasses serotypes in Birjand industrial slaughterhouses
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Salmonellosis is one of the most common digestive diseases in the world. Salmonellosis is caused by varieties of salmonella serotypes and there are concerns about the contamination of poultry and its products by this microorganism. Given that the carcasses of poultry, as a major source of infection with this microorganism, determine the frequency and the rate of this type of bacterial contamination, they are considered a criterion in the assessment of the health status of respective poultry farms and their potential health hazards to consumers. The present study aimed at determining prevalence of salmonella contamination of poultry carcasses in Birjand industrial slaughterhouses in 2012. Materials and Methods: Immediately after poultry slaughtering, 550 samples were randomly taken from different slaughterhouses. Salmonella spp were isolated from suspected positive cultures .Then, they were identified and confirmed by means of biochemical and serological tests. Results: Based on the results of bacteriological tests, out of a total of 250 samples taken from the poultry slaughtered before putting in boiling water, 8 cases (3.2%) were positive for Salmonella contamination. Serotyping results revealed that all isolates belonged to Salmonella infantis serotype. Among a total of 300 samples taken from the cases after being placed in boiling water, only one sample (0.3%) was positive for Salmonella infantis. Conclusion: The results indicate that there is a relatively low prevalence of salmonella contamination in the poultry farms in the South Khorasan. Furthermore, lack of diversity in salmonella isolates reveals good health control and low levels of microbial transmission into poultry farms of this area. The outbreak of Salmonella infantis is uniformly consistent with the global spread of this serotype. Differences in the frequency of positive samples before and after placing the carcasses in boiling water may reveal the role of boiling process in reducing salmonella contamination of slaughtered poultry.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Salmonella, Poultry, Prevalence, Salmonella, Birjand.

نویسندگان مقاله مجید زارع بیدکی | majid zare bidaki
microbiology department, birjand university of medical science, birjand, iran
تلفن 09151567683 نمابر 05614440556
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

افسانه تهرانی پور | afsaneh tehrani pour
member of student research committee, birjand university of medical science, birjand, iran
عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)

سکینه دادپور | sakineh dadpour
member of student research committee, birjand university of medical science, birjand, iran
عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)

هاجر قلی زاده | hajar gholizadeh
member of student research committee, birjand university of medical science, birjand, iran
عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-804-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروب شناسی
نوع مقاله منتشر شده توصیفی- تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات