این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۱۵۷-۱۶۴
عنوان فارسی
تأثیر رژیم غذایی پودر زردچوبه در کاهش تنش اکسیداتیو ناشی از تنش حرارتی در مدل جوجه
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: در شرایط تنش اکسیداتیو میزان تولید گونههای اکسیژن واکنشپذیر افزایش مییابد که بر تشدید بسیاری از بیماریها مانند دیابت، التهاب مفاصل رماتیسمی و کم خونی موضعی تأثیر میگذارد. یافتههای پژوهشهای پیشین بیانگر نقش آنتیاکسیدانی پودر زردچوبه میباشد. این تحقیق جهت بررسی تأثیر پودر زردچوبه در جهت کاهش تنش اکسیداتیو ناشی از تنش حرارتی در جوجههای گوشتی انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 264 قطعه جوجه یک روزه به 3 گروه شامل گروههای تغذیه شده با جیره بدون پودر زردچوبه، سطح 4/0 درصد و 8/0 درصد پودر رزدچوبه تقسیم شد. برای ایجاد تنش اکسیداتیو از روز 28 دوره پرورش تا روز چهل و دوم، درجه حرارت محیط پرورش روزانه 5 ساعت (در ساعت 11صبح تا 4 بعدازظهر) به 33 درجه افزایش یافت. در پایان آزمایش، میزان لیپیدهای خونی و فراسنجههای آنتیاکسیدانی خون شامل فعالیت آنزیمهای Glutathione peroxidase ( GPx )، Superoxide dismutase ( SOD ) و شاخص Tiobarbituric acid reaction score ( TBARS ) سرم خون ارزیابی گردید. یافتهها: نتایج بیانگر عدم تغییر تریگلیسرید و کلسترول تام تحت تأثیر جیرههای آزمایشی میباشد، ولی غلظت LDL سرم در گروه تغذیه شده با 4/0درصد زردچوبه (01/3±7/46) در مقایسه با گروه پایه (17/2±0/52) کاهش یافت. HDL تحت تأثیر پودر زردچوبه (87/3 ± 0/74) در مقایسه با پایه (98/2 ± 7/63) افزایش یافت. میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) در جوجههای تغذیه شده با پودر زردچوبه (52/11±9/225) در مقایسه با پایه (52/8±1/183) بهبود یافت، ولی بر فعالیت سوپراکسید دسموتاز ( SOD ) تأثیر معنیداری نداشت (05/0 < P ). پودر زردچوبه، شاخص میزان پراکسیدهای لیپیدی یا میزان مالون دیآلدئید پلاسما ( TBARS ) را در گروه پایه (0052/0±76/0) نسبت به گروه 8/0 درصد زردچوبه (0032/0±49/0) کاهش داد. نتیجهگیری: پودر زردچوبه به دلیل دارا بودن کورکومین، گیاه دارویی مناسبی جهت بهبود سیستم آنتیاکسیدانی بدن در شرایط تنش اکسیداتیو و درجه حرارتهای بالای محیطی میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Influence of Turmeric Rhizome Powder diets on decreasing oxidative stress caused by heat stress inbroiler model
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Production of reactive oxygen species (ROS) increases during oxidative stress conditions, which stimulates diabetes, inflammatory reactions, rheumatism and anemia. Some antioxidant properties of turmeric rhizome powder (TRP) were revealed by previous researchers. The present study was conducted to evaluate the influence of TRP on decreasing effects of oxidative stress resulted from heat stress in broiler chickens. Materials and Methods: In this experimental study, two-hundred-sixty-four 1-day-old broilers were divided into 3 dietary treatments. The dietary treatments involved 0(control), 0.4 and 0.8% turmeric rhizome powder (cases). In order to create oxidative stress, the ambient temperature was daily raised from 21 to 33oc for 5 hours (11a.m-4p.m) throughout the 28th-42nd days. Blood lipids, Glutathione peroxidase (GPx) ,superoxide dismutase (SOD), and Tiobarbituric acid reaction score (TBARS) were determined at the end of the experiment. Results: The results revealed that total cholesterol and triglyceride were not affected. The 0.4 TRP diet decreased blood LDL (46.7±3.01) compared to basal group (52.0±2.17). HDL increased in broilers fed 0.8% TRP (74.0 ± 3.87) compared to chickens with basal diet (63.7± 2.98). Enzyme activity of GPx improved in broilers fed TRP diets (225.9± 11.52) as compared to chickens with basal diet(183.1± 8.52) however, the TRP diet did not affect enzyme activity of SOD (P > 0.05). The TBARS index decreased in broilers fed TRP (0.76 ± 0.0052 in basal vs.0.49 ± 0.0032 in 0.8% TRP). Conclusion: The major bioactive component of TRP is Curcumin that can improve the antioxidant properties under oxidative stress and high ambient temperature.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سیدجواد حسینی واشان | seyyed javad hosseini vashan
department of animal science, faculty of agriculture, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran.
دانشگاه فردوسی مشهد-دانشکده کشاورزی- گروه علوم دامی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
اکبر یعقوبفر | akbar yaghobfar
department of animal science, faculty of agriculture, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
بخش تغذیه دام، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
ابوالقاسم گلیان | abolghasem golian
department of animal nutrition, animal science research institute, karaj, iran
دانشگاه فردوسی مشهد-دانشکده کشاورزی- گروه علوم دامی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
احمدرضا راجی | ahmad reza raji
veterinary faculty, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
دانشگاه فردوسی مشهد-دانشکده دامپزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
محمدرضا نصیری | mohammad reza nassiri
department of animal science, faculty of agriculture, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
دانشگاه فردوسی مشهد-دانشکده کشاورزی- گروه علوم دامی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
پیمان اسماعیلی نسب | peyman esmaeilinasab
jahad keshavarzi organization, ardabil, iran
اردبیل- سازمان جهادکشاورزی
نشانی اینترنتی
http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-290-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده
تجربی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات