این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۱۶۵-۱۷۲
عنوان فارسی
بررسی اثرات ضد دیابتی عصاره هیدروالکلی گل نر گردو در موشهای صحرایی نر دیابتی شده توسط استرپتوزوسین
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: دیابت، ناهنجاری متابولیکی ناشی از نقص در ترشح یا کارکرد انسولین میباشد. گردو مادهای مغذی است که در طب سنتی برای درمان دیابت استفاده میگردد. از این رو در مطالعه حاضر سعی بر آن شد تا به خواص ضدّ دیابتی عصاره هیدروالکلی گل نر گردو در موشهای دیابتی شده توسط استرپتوزوسین، پرداخته شود. روش تحقیق: در این پژوهش، 72 سر موش نر بالغ با وزن 200 تا 225 گرم در گروههای شاهد، دیابتی و غیر دیابتی مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه شاهد شامل 8 سر موش بود. گروههای دیابتی شده و غیر دیابتی هر کدام شامل 32 سر موش بودند. هر یک از این گروهها خود به 4 دسته 8 تایی شامل گروههای شاهد، تجربی 1، 2 و 3 تقسیم شدند که به ترتیب g/kg 2، g/kg 4 و g/kg 6 عصاره در روز بمدت 15 روز دریافت کردند . برای ایجاد دیابت به صورت IP از mg/kg 60 استرپتوزوسین، استفاده گردید. موشها به مدت 15 روز و به صورت تک دوز توسط عصاره تیمار شدند و در پایان روز پانزدهم از طریق داخل بطنی از موشها خونگیری به عمل آمد. سپس میزان سرمی انسولین و قند خون اندازهگیری گردید. دادهها با کمک آزمونهای ANOVA و Tukey HSD مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: عصاره هیدروالکلی گل نر گردو باعث کاهش معنیدار گلوکز و افزایش انسولین در گروههای دیابتی شده نسبت به گروههای غیر دیابتی تیمار شده گردید. نتیجهگیری: عصاره هیدروالکلی گل نر گردو با داشتن آنتیاکسیدانهایی نظیر ترکیبات فلانوییدی باعث افزایش میزان هورمون انسولین در گروههای تجربی دیابتی شده با استرپتوزوسین و کاهش قند خون آنها میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دیابت، عصاره هیدروالکلی گل نر گردو، استرپتوزوسین
عنوان انگلیسی
Anti-diabetic effects of hydroalcohlic juglans regia male flower extract on blood glucose level and on liver enzymes activity in intact and diabetogenized adult male rat
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Diabetes is a metabolic disorder resulting from defects in insulin secretion or function. Walnut is a nutrient used in traditional medicine to treat diabetes. In the current study, anti-diabetic effects of the Hydroalcoholic extract of walnut male flowers on diabetogenized rats by using Streptozocin were evaluated. Materials and Methods: Seventy two adult male Wistar rats weighing 200-225 g each were randomly selected and divided into three main groups, i.e. control, diabetic, and non-diabetic(intact) The control group included 8 rats (n=8). The diabetic and non-diabetic groups covered 32 rats each. Each of these groups were divided into four 8 rats including the control, diabetic, experimental 1, 2, and 3 which received 2, 4, or 6 g/kg of the extract per day for 15 days ,respectively. The three diabetic groups were each treated with the above doses of the extract, and the fourth group received no treatment. Diabetes was induced in diabetic rats through intraperitoneal injection of 60 mg/kg of Streptozotocin. At the end, blood samples were taken from the experimental and control groups and the serum levels of insulin and glucose were measured. Results: A significant reduction in blood sugar and increase of insulin in diabetics receiving Hydroalcoholic extract of male flowers walnut was observed compared with non-diabetic ones. Conclusion: Hydroalcoholic extract of male Walnut flowers, due to increasing insulin, causes reduction of blood sugar.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سیدابراهیم حسینی | seyyed ebrahim hosseini
marvdasht islamic azad university
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، فارس، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
کاظم کریم زاده | kazem karimzadeh
fars science and research branch islamic azad university, fars, iran
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، فارس، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-646-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
تجربی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات