این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۹، شماره ۱۷۸، صفحات ۱۱۵-۱۲۶
عنوان فارسی
تعیین آلودگی لیستریا مونوسیتوژنز در پنیر های سنتی عرضه شده در شهر قزوین
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: لیستریا مونوسیتوژنز یک میکروارگانیسم پاتوژن ناشی از مواد غذایی و یک تهدید جدی برای سلامت عمومی میباشد. لیستریوزیس یکی از مهمترین بیماریهای عفونی در اروپا و آمریکا محسوب میشود. مصرف شیر خام و محصولات لبنی سنتی مانند پنیرهای سنتی میتواند یکی از دلایل عمدهی لیستریوزیس در افراد باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین آلودگی لیستریا مونوسیتوژنز در پنیرهای سنتی عرضه شده در شهر قزوین با استفاده از روش کشت و تأیید نهایی با روش PCR انجام پذیرفت. مواد و روشها: در این مطالعه 128 نمونه از پنیرهای سنتی عرضه شده، از پاییز 1396 تا تابستان 1397، بطور تصادفی ازسطح شهر قزوین، خریداری شد. نمونهها تحت شرایط بهداشتی به آزمایشگاه انتقال داده شده و مورد بررسی قرارگرفتند علاوه بر آزمایشات مبتی بر محیط کشت نمونههای مثبت جهت تایید نهایی به وسیله روش مولکلولی PCR جهت شناسایی پاتوژن مذکور مورد ارزیابی قرارگرفتند. یافتهها: طبق نتایج به دست آمده 14 نمونه (9/10 درصد) از پنیرهای سنتی از نظر آلودگی به لیستریا مونوسیتوژنز مثبت گزارش شدند. که بیشترین آلودگی در پنیرهای سفید (7 درصد) دیده شد. همچنین بیش ترین آلودگی در فصل تابستان و زمستان (1/3 درصد) گزارش گردید. استنتاج: حضور لیستریا مونوسیتوژنز در پنیرهای سنتی در این مطالعه به اثبات رسیده است، که براساس این نتایج افرادی که از پنیرهای سنتی استفاده میکنند در معرض خطر بالقوه قرار دارند. بنابراین متصدیان امور ایمنی مواد غذایی ایران باید استاندارد موثری را برای بررسی حضور لیستریا درمواد غذایی ایجاد کنند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
لیستریا مونوسیتوژنز، پنیرهای سنتی، قزوین، PCR
عنوان انگلیسی
Listeria monocytogenes Contamination in Unpasteurized Traditional Cheese Products in Qazvin, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Listeria monocytogenes is a foodborne pathogen and a pothential risk to public health. Listeriosis is one of the most serious infectious diseases in most developed countries. Consumption of raw milk and unpasteurized traditional dairy products such as cheese can be a major reason for listeriosis in humans. This reaserch aimed at investigating Listeria monocytogenes contamination in unpasteurized cheese products by using culture and Polymerase Chain Reaction (PCR) in Qazvin, Iran. Materials and methods: In this research, 128 samples of traditional cheese products were collected from different traditional shopping centers in Qazvin, between October 2017 and September 2018. They were transported to the laboratory under controlled conditions. All isolates were analysed to biochemical test. L. monocytogenes strains were further confirmed by PCR amplification. Results: Findings showed that 14 samples (10.9%) were contaminated with L. monocytogenes. The highest prevalence of L. monocytogenes was found in white cheese samples (7%). The highest rate of contamination was reported in spring and winter (3.1%). Conclusion: Listeria contamination in cheese samples studied can pose a serious risk to consumers of non-pasteurized dairy products. Therefore, food safety and health practitioners should apply effective methods and standards.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Listeria monocytogenes, unpasteurized cheese, Qazvin, PCR
نویسندگان مقاله
هاجر خدمتی مرصع | Hajar Khedmati Morasa
MSc in Food Safety and Health ,Department of Food Safety and Health, School of Public Health, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
رزاق محمودی | Razzagh Mahmoudi
Professors, Medical Microbiology Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
استاد، مرکز تحقیقات میکروبشناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
پیمان قجربیگی | Peyman Ghajarbeygi
Assosiate Professor, Health Products Safety Research Center, Qazvin University of Medical sciences, Qazvin, Iran
دانشیار، مرکز تحقیقات ایمنی محصولات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
شقایق موسوی | Shaghayegh Mosavi
PhD Student in Molecular Medicine, Faculty of Medical Sciences, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
دانشجوی دکترای پزشکی مولکولی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سعید شهسواری | Saeed Shahsavari
Instructor in Biostatistics, Health Products Safety Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
مربی آمار زیستی، مرکز تحقیقات ایمنی محصولات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
نرگس عباسی | Narges Abbasi
MSc in Food Safety and Health ,Department of Food Safety and Health, School of Public Health, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
ندا سرفلاح | Neda Sarfalah
MSc in Food Safety and Health ,Department of Food Safety and Health, School of Public Health, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-6650-19&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-2042926.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات