این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
، جلد ۱۸، شماره ۴، صفحات ۲۷۵-۲۸۴
عنوان فارسی
اثر عصاره سماق (Rhus coriaria) بر پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی دیابتی در موشهای صحرایی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: گونههای فعال اکسیژن و استرس اکسیداتیو، نقش مهمی در توسعه ناهنجاریهای دیابتی بازی میکنند. با توجه به اهمیت گیاهان دارویی، در این مطالعه، اثر عصاره آبی سماق (Rhus coriaria L) بر پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 30 سر رت نر نژاد ویستار به وزن 180 تا 230 گرم استفاده شد. موشها به 5 گروه 6تایی تقسیم شدند. به رتهای گروه کنترل هم حجم ماده تزریقی سرم فیزیولوژی تزریق شد. رتهای گروه دوم، با تزریق صفاقی تک دوز آلوکسان ( mg/kgbw) دیابتی شدند. به رتهای گروه سوم، چهارم و پنجم علاوه بر تیمار مشابه گروه دوم، عصاره آبی سماق به ترتیب با دوزهای ، و mg/kg به مدت هفته گاواژ گردید. در پایان دوره تیمار، نمونههای خون از قلب جمعآوری شد. غلظت مالون دیآلدئید (MDA) پلاسما به عنوان محصول نهایی پراکسیداسیون لیپیدی اندازهگیری شد؛ به علاوه بافت کلیه جدا شد و با استفاده از رنگآمیزی هماتوکسیلین- ائوزین برای آنالیزهای هیستولوژی آماده شد. دادهها از نظر آماری، با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون Tukey بررسی گردید. یافتهها: تیمار با عصاره سماق منجر به کاهش معنیدار سطح MDA در گروههای دیابتی تحت تیمار با عصاره در مقایسه با گروه کنترل و گروه دیابتی شد (05/0>P)؛ به علاوه تیمار با عصاره منجر به بهبود قابل ملاحظه عوارض جانبی ناشی از دیابت قندی یعنی بهبود اندازه فضای ادراری و کاهش هیالینه شدن شریانچه آوران در بافت کلیه رتهای دیابتی شد. نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان داد که سماق میتواند سبب کاهش پراکسیداسیون لیپیدی و آسیب کلیه در رتهای دیابتی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سماق(Rhus coriaria L) ، نفروپاتی، دیابت، لیپید، پراکسیداسیون
عنوان انگلیسی
Effect of Sumac (Rhus coriaria L.) extract on lipid peroxidation and diabetic nephropathy in diabetic rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Reactive oxygen species (ROS) and oxidative stress play important roles in the development of diabetic complications. Regarding the importance of medicinal herbs, the effect of Sumac extract on lipid peroxidation and diabetic nephropathy was explored in this study. Materials and Methods: In this experimental study, 30 adult male Wistar rats were divided into 5 six member groups. Control rats were injected with the necessary volume of physiological serum. Group II contracted diabetes by being intraperitoneally injected 120 mg/kg Alloxan.The rats of the third, fourth , and fifth group , in addition to the same treatment, were fed 50, 100 and 250 mg/kg of aqueous extract of Rhus-coriaria L. respectively for 4 weeks. After 28 days of treatment, blood samples were collected from the heart. Plasma malondialdehyde (MDA) concentration, as an end product of lipid peroxidation, was determined. In addition, kidney tissues were removed and prepared for histological analysis. The obtained data was analyzed by means of one-way analysis of variance (ANOVA) and Tukey statistical test Results: Treatment with the extract of Sumac caused a significant reduction in MDA level in diabetic groups treated, compared with the control and diabetic groups (P< 0.05). Moreover, treatment with the extract led also to a significant improvement of side-effects of diabetes mellitus on the distal arterioles of renal tissues in diabetic rats. Conclusion: It was found that sumac decreases lipid peroxidation and kidney damage in diabetic rats.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا سلیمی | z salimi
department of biology, faculty of science, urmia university, iran
ارومیه- بلوار دانشگاه- کیلومتر 11 جاده سرو- دانشکده علوم دانشگاه ارومیه صندوق پستی 165- 57153 تلفن 4262236 نمابر 4262236
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
رضا حیدری | r heidari
faculty of science, university of urmia, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
وحید نجاتی | v nejati
department of biology, faculty of science, university of urmia, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
آزاده اسکندری | a eskandary
department of biology, faculty of science, urmia university, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
زهرا قاسمی | z ghasemi
department of statistics, faculty of science, razi university, iran
گروه آمار، دانشکده علوم، دانشگاه رازی، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه رازی (Razi university)
نشانی اینترنتی
http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-379-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
تجربی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات