این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۱۷، شماره ۴، صفحات ۲۵۷-۲۶۴

عنوان فارسی اثرات ضدّ باکتریایی عصاره پودری میوه کامل و آب‌میوه انار و کدو قلیانی (Bottle Gourd) بر روی باکتری‏های گرم مثبت و گرم منفی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: استفاده از داروهای آنتی‏بیوتیکی با مشکلاتی نظیر عوارض جانبی ناخواسته و مقاومت دارویی همراه است. گیاهان می‏توانند به عنوان یک جانشین مناسب در نظر گرفته شوند؛ زیرا ممکن است دارای عوارض جانبی کمتری باشند. انار و کدو قلیانی ( Bottle Gourd ) از میوه‏هایی هستند که به سهولت در بسیاری از مناطق یافت می‏شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر ضدّ باکتریایی آنها انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی عصاره پودری میوه کامل انار و کدو قلیانی و آب‌میوه بدون پوست آنها به منظور بررسی اثرات ضدّ باکتریایی تهیه و با استفاده از روش دیسک پلیت بر علیه شش‌گونۀ مختلف باکتری، شامل سالمونلا تیفی، اشریشیا کلی، کلبسیلا پنومونیه، باسیلوس سرئوس، باسیلوس سوبتیلیس و شیگلا دیسانتری انجام شد. با افزودن نمونه‏ها و تتراسیکلین (به عنوان مرجع) در محیط کشت حاوی باکتری، میزان هاله عدم رشد اندازه‏گیری شد (حداقل 3 بار برای هر نمونه). برای مقایسه بین گروه‏ها از آزمون‏های آنالیز واریانس و توکی در سطح معنی‏داری 05/0 >p استفاده گردید. یافته‌ها: عصاره پودری انار با مقدار 250 میکروگرم در دیسک توانست جلوی رشد باکتری‏های مورد مطالعه به جز باسیلوس سوبتیلیس را به طور خفیف بگیرد، آب‌میوه انار و کدو قلیانی و عصاره پودری کدو قلیانی فعالیت ضدّ باکتریایی نشان ندادند . نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره پودری کامل انار دارای فعالیت ضدّ باکتریایی خفیفی است که می‏تواند ناشی از مقادیر بیشتر اجزای پلی‏فنولیک آن در مقایسه با کدو قلیانی باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انار، کدو قلیانی، فعالیت ضدّ باکتریایی، تتراسیکلین

عنوان انگلیسی Pomegranate, Bottle gourd, Antibacterial activity, Tetracycline
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Treatment with antibiotics is accompanied by difficulties, such as unwanted side effects and drug resistance. Medicinal plants can be considered as suitable alternative, because they may have fewer side effects. Pomegranate and bottle gourd are fruits that are easily available in many areas of the world. The current study was aimed to determine the antibacterial effect of these nutrients. Materials and Methods: In this experimental study, the antibacterial activity of whole fruit powder extract of skinless pomegranate and bottle gourd and their fruit juices, were determined by the disc plate method against six different bacterial species, including salmonella typhi, Escherichia coli, Klebsiella pneumonia, Bacillus cereus, Bacillus Subtilis and Shigella dysentery. The diameter of zone of inhibition was measured by adding the samples and tetracycline (as reference) in the culture medium containing each bacterium (at least 3 times for each sample). To compare the groups, ANOVA and Tukey's tests were used at the significant level of P< 0.05. Results: Powder extract of pomegranate (250 µg/disc) could stop the growth of the studied bacteria (except Bacillus Subtilis) mildly, whereas the fruit juices of pomegranate and bottle gourd and the powder extract of bottle gourd did not show antibacterial activity. Conclusion: The mild antibacterial activity of powder extract of pomegranate may be related to its more polyphenolic compounds compared to bottle gourd.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله قدرت اله ناصح | n ghodratollah
department of surgery, imam reza hospital, school of medicine, birjand university of medical sciences, birjand, iran
بیرجند- خیابان طالقانی- بیمارستان امام رضا ع - بخش جراحی تلفن 2222300-0561 نمابر 4430076-0561
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)

محمد حسن پور فرد | m hassanpour fard
school of medicine, birjand university of medical sciences, birjand, iran
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)

سوبهاش بودانکار | سوبهاش s bodhankar
poona college of pharmacy, bharati vidyapeeth university, pune, india
دانشکده داروسازی، دانشگاه بهاراتی، هند

مادهوریما دیکشیت | مادهوریما m dikshit
department of chemistry, university of pune, pune, india
دانشگاه پونا، هند


نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-376&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات