این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۱۷، شماره ۱، صفحات ۱۱-۱۸

عنوان فارسی اثر عصاره آبی برگ گردو بر قند و لیپیدهای سرم در موش‏های صحرایی دیابتی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: دیابت قندی، بیماری شایعی است که در حال حاضر بیش از سه میلیون نفر در ایران به آن مبتلا می‏باشند. از سال‏ها پیش گیاهان دارویی در درمان بسیاری از بیماری‏ها، کاربرد داشته است. در این مطالعه اثرات عصاره آبی برگ گردو بر میزان قند و انواع لیپیدهای خون در حیوانات دیابتی مورد بررسی قرار گرفت. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، تعداد 24 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن 200 تا 230 گرم از نژاد ویستار انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه مورد، شاهد دیابتی و شاهد سالم تقسیم شدند. در گروه مورد و شاهد دیابتی، برای ایجاد دیابت، استرپتوزوسین (mg/kg 60) به صورت درون صفاقی تزریق شد؛ سپس گروه مورد، عصاره آبی برگ گردو (mg/kg 400) را به مدّت چهار هفته و به صورت خوراکی دریافت نمودند. در پایان مطالعه مقدار قند، کلسترول، تری‏گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C) و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL-C) در نمونه سرم اندازه‏گیری شد. یافته‌ها: مصرف عصاره آبی برگ گردو در گروه مورد، میزان قند (009/0=P)، کلسترول (045/0=P)، میزان LDL-C و تری‏گلیسرید سرم (به ترتیب 022/0 و 047/0=P) را کاهش و میزان HDL-C را افزایش داد (045/0=P)؛ همچنین نسبت LDL-C به HDL-C و نسبت کلسترول تام به HDL در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد دیابتی به میزان قابل توجهی کاهش یافت (به ترتیب 035/0 و 006/0=P). نتیجه‌گیری: در این تحقیق، عصاره آبی برگ گردو اثرات قابل توجهی بر کاهش میزان قند و چربی خون در حیوانات دیابتی نشان داد؛ با این وجود، برای مشخص نمودن دامنه و فرایند دقیق این اثرات نیاز به مطالعات بیشتری می‏باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت، برگ گردو، عصاره آبی، قند، لیپید، موش صحرایی

عنوان انگلیسی Effects of Walnut leaves aqueous extract on blood sugar and serum lipids in diabetic rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Diabetes mellitus is a disease which has affected about 3 million people in Iran. For many years, the use of Phytotherapy in medicine has been common. In the present study, the effects of aqueous extract of Walnut leaves on blood glucose and serum lipids in diabetic rats were investigated. Materials and Methods: In this experimental study, 24 adult male Wister rats (200-230g in weight) were chosen and randomly divided into three groups (experimental, diabetic control and healthy control). Diabetes was induced through the injection of stereptozotocin (60 mg/kg, IP) into the experimental case and diabetic control. Then, the experimental group received aqueous extract of Walnut leaves (400 mg/kg, PO) for four weeks. Finally, blood samples were taken and tested for glucose and lipids levels and the concentration of glucose, cholesterol, triglyceride, HDL-C and LDL-C in the serum was measured. Results: Administration of aqueous extract of Walnut leaves extract caused a significant decrease in glucose (P=0.009), cholesterol (P=0.045), LDL-C (P=0.022), triglyceride (P=0.047) and a significant increase in HDL-C levels (P=0.045) in diabetic rats. Also, LDL-C/HDL-C ratio (P=0.035) and total cholesterol/HDL-C ratio (P=0.006) in the treatment group significantly decreased compared with the control diabetic group. Conclusion: Although it was found that aqueous extract of Walnut leaves has significant effects on decreasing blood glucose and lipids in diabetic rats, further work is necessary to elucidate the extent and mechanism of these changes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Diabetes, Walnut Leaf, aqueous extract, glucose, lipid, rat

نویسندگان مقاله خداداد دیوبند | kh. divband


غلامرضا کمیلی | gh r komeili
زاهدان- صندوق پستی 43175-98167

فاطمه سعیدی نیک | f saeidi neek



نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-346&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده داروسازی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات