این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
، جلد ۱۷، شماره ۱، صفحات ۳۳-۴۱
عنوان فارسی
بررسی غلظت فلوئور در منابع آب شرب خراسان جنوبی (سال ۸۷-۱۳۸۶)
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: فلوئور به مقدار ناچیزی در جیره غذایی افراد وجود دارد و عمدهترین راه جذب آن از طریق آب آشامیدنی است. استاندارد 1053 مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، میزان فلوئور در آب را بسته به میزان دما، بین 6/0 تا mg/L 1/7 توصیه میکند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان فلوئور در منابع آب آشامیدنی استان خراسان جنوبی انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، طیّ یک سال، به روش سرشماری از منابع مختلف آب شرب تحت پوشش شهرها و روستاهای استان، به روش استاندارد نمونهبرداری و در آزمایشگاه با دستگاه اسپکتروفتومتر بررسی گردید. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS (ویرایش 11) در سطح 05/0=α مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافتهها: از مجموع 314 نمونه آب اخذشده، 8/46% از مناطق شهری و 2/53% از مناطق روستایی بود. میانگین میزان فلوئور آب شرب در استان 24/0±5208/0 mg/L بود. میانگین میزان فلوئور در مناطق شهری، 15/0±4482/0 mg/L و در مناطق روستایی 27/0±5847/0 mg/L بود؛ این اختلاف از نظر آماری معنیدار بود (001/0>P). از نظر منابع تأمین آب شرب، میانگین میزان فلوئور در چاه با 23/0±5519/0 mg/L بیشترین و در چشمهها با 22/0±3333/0 mg/L کمترین میزان فلوئور را تشکیل میداد. در بین شهرستانهای استان، کمترین و بیشترین میانگین میزان فلوئور به ترتیب مربوط به بیرجند (24/0±4790/0 mg/L) و قاین (21/0±5958/0 mg/L) بود. نتیجهگیری: میزان فلوئور در منابع آب همه شهرستانهای استان خراسان جنوبی کمتر از میزان حداقل توصیه شده است که ضرورت دارد تلاش جدّی جهت حل این مشکل به عمل آید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فلوئور، آب شرب، خراسان جنوبی
عنوان انگلیسی
Evaluation of fluorine concentration in drinking-water sources in South Khorasan (2008-2009)
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: There are some traces of fluorine in people's diet and drinking water is its most important means of absorption. The standard 1053 of Iran Standard Institute and Industrial Research recommends the amount of fluorine in water between 0.6 and 1.7 mg/L, depending on temperature. This study was done to determine the amount of fluorine in drinking-water sources of the South Khorasan. Materials and Methods: In this descriptive and analytical study, different samples of drinking water taken from the water sources in cities and villages of the South Khorasan during one year were analyzed by means of a Spectrophotometr set in a laboratory. The obtained data was statistically analyzed using SPSS software (version 11) at the significant level α=0.05 Results: Out of 314 samples, 46.8% were from urban areas and 53.2 % from rural areas. Mean fluorine concentration in the drinking water of the South Khorasan was 0.5208 ± 0.24 mg/L , but mean fluorine in the drinking water of urban areas was 0.4482 ± 0.15 mg/L and that of rural areas 0.5847 ± 0.27 mg/L. Thus, there was a significant difference between the amount of fluorine in cities and villages (P< 0.001). Regarding the kinds of the sources, water-wells with 0.5519 ± 0.23 mg/L had the most amount of fluorine and fountains with 0.3333 ± 0.22 mg/L had the least amount. Birjand city with the average of 0.4790 ± 0.24 mg/L had the least amount of fluorine and Qayen with 0.5958 ± 0.21 mg/L had the most amount of fluorine. Conclusion: The amount of fluorine in all water sources of South Khorasan is lower than the recommended minimum value, so it is an urgent necessity to try to solve the problem.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fluorine, Drinking water, South Khorasan
نویسندگان مقاله
طاهر شهریاری | t. shahriari
بیرجند- خیابان غفاری- دانشگاه علوم پزشکی بیرجند- آموزشکده بهداشت
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
محمود عزیزی | m. azizi
غلامرضا شریف زاده | gh r sharifzadeh
محمود حاجیانی | m. hajiani
ولی الله زراعتکار | v. zeraatkar
رقیه علی آبادی | r. aliabadi
نشانی اینترنتی
http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-347&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
تجربی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات