این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
فیزیولوژی ورزشی
، جلد ۸، شماره ۳۱، صفحات ۱۲۳-۱۴۴
عنوان فارسی
تأثیر شانزده هفته تمرین استقامتی و رژیم غذایی پرچرب بر سطوح پلاسمایی آمیلین رتهای نر نژاد ویستار
چکیده فارسی مقاله
هدف از مطالعۀ حاضر، تعیین تأثیر 16 هفته تمرین استقامتی و رژیم غذایی پرچرب بر وزن و سطوح پلاسمایی آمیلین رتهای نر ویستار بود. بدینمنظور، 24 سر رت نر جوان نژاد ویستار (با دامنۀ سنی 50 تا 60 روز و میانگین وزنی 10±160 گرم) به سه گروه هشت نفره شامل: گروه پایه، گروه کنترل و گروه تمرین استقامتی تقسیم شدند. رتهای گروه تمرین استقامتی بهمدت 16 هفته و بهشکل پنج روز در هفته، هر جلسه 15 تا 65 دقیقه با سرعت 15 تا 30 متر در دقیقه (پیشرونده) روی تردمیل بدون شیب دویدند، گروه کنترل طی شانزده هفته تمرین نداشتند و گروه پایه برای خونگیری اولیه انتخاب شدند. شایانذکر است که رژیم غذایی پرچرب در دسترس دو گروه کنترل و تمرین شامل: 60 درصد چربی، 24 درصد کربوهیدارت و 16 درصد پروتئین بود. خونگیری نیز 24 ساعت پس از آخرین جلسۀ تمرین با 12 ساعت ناشتایی انجام شد. درادامه، دادهها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی تجزیهوتحلیل شدند (0.05>P). یافتهها نشان میدهد که مقادیر آمیلین گروه کنترل نسبت به گروه پایه در حد معناداری بیشتر بود (0.0001>P). درمقابل، غلظت آمیلین گروه تمرین نسبت به گروه کنترل (بدون تمرین) در حد معناداری کمتر بود (0.0001>P) و نسبت به گروه پایه تفاوت معناداری نداشت (0.47=P). علاوهبراین، وزن رتهای کنترل و تمرین پس از 16 هفته تمرین افزایش معناداری را نشان داد (0.0001>P)، اما در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل در حد معناداری کمتر بود (0.795=P)؛ لذا، مصرف طولانیمدت رژیم غذایی پرچرب منجر به چاقی و هایپرآمیلینمی میشود و اضافهکردن برنامۀ تمرین استقامتی به این رژیم غذایی از ابتلای به این وضعیت جلوگیری میکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رژیم غذایی پرچرب، تمرین استقامتی، آمیلین،
عنوان انگلیسی
Effect of Eighteen Weeks Endurance Training and High-Fat Diet on Amylin Plasma Levels of Male Wistar Rats
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this study was the effect of eighteen weeks’ endurance training and high-fat diet on body weight and amylin plasma levels of male Wistar rats. In order to, 24 young male Wistar rats were divided into three groups (n=8) includes base, control (C) and endurance training (ET) groups in age range 50 to 60 days and average weight 160±10 gr. The ET group rats run on treadmill without slope by 5 day/week, per session 15-65 min, 15-30 m/min velocity for eighteen weeks (incremental). Base group used for initial sampling and C group no train for eighteen weeks. High fat diet was included 60% fat, 24% CHO and 16% protein available two groups; C and ET. Blood sampling was conducted after latest training session with 12h fasting. Data were analyzed using the One-Way ANOVA and Tukey Post-Hoc tests (P< 0.05). Data showed that the amylin levels was significantly higher in ET than base groups (P< 0.0001). The amylin levels were significantly lower in training than control (no train) group (P< 0.0001) and this value was no difference significant in ET than base group (P=0.47). On based of the Lee’s index the body weight was in the area of obesity in control group. The rats' body weight was significantly lower in ET than control group (P< 0.0001). Therefore, ingestion of chronic high fat diet leads to the obesity and hyperamylinemia and adding a program of endurance training into this diet prevents with this condition.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
High Fat Diet, Endurance Training, Amylin
نویسندگان مقاله
محمد رضا کردی | mohammad reza
دانشیار گروه فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
فرزانه ملکی |
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
صادق ستاری فر |
دانش آموخته دکتری فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی اصغر رواسی | ali asghar
استاد گروه فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات