این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
فیزیولوژی ورزشی
، جلد ۷، شماره ۲۸، صفحات ۱۰۳-۱۱۶
عنوان فارسی
تأثیر مقادیر مختلف سیر بر پاسخ تعیین کننده های اصلی همورئولوژی به یک جلسه فعالیت استقامتی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این تحقیق بررسی تاثیر مصرف مقادیر مختلف سیر بر پاسخ تعیین کننده های اصلی همورئولوژی به یک جلسه فعالیت استقامتی بود. پانزده مرد ورزشکار (میانگین ± انحراف معیار؛ سن 88/7± 27 سال)، داوطلبانه در این تحقیق شرکت نمودند. آزمودنی ها در 4 جلسه مجزا با فاصله یک هفته، پس از مصرف مقادیر مختلف سیر (500، 750 و 1000 میلیگرم پودر سیر و دارونما) در فعالیت استقامتی 30 دقیقه روی نوارگردان شرکت داشتند. سه نمونه خونی قبل، 4 ساعت بعد از مصرف مکمل و بلافاصله بعد فعالیت ورزشی، برای اندازهگیری عوامل همورئولوژی (ویسکوزیته خون و پلاسما، فیبرینوژن، هماتوکریت، هموگلوبین و شمارش گلبول های قرمز) گرفته شد. تحلیل آماری داده ها با استفاده از آنالیز واریانس مکرر انجام شد. مقدار مصرفی سیر بر ویسکوزیته پلاسما و فیبرینوژن تاثیر داشت (p= 0.001). آزمون تعقیبی نشان داد این دو فاکتور در پاسخ به مصرف 500 میلیگرم سیر نسبت به سایر مقادیر کاهش بیشتری داشت در حالیکه مقدار مصرفی سیر بر ویسکوزیته خون، هماتوکریت، هموگلوبین و شمارش گلبول های قرمز، تاثیر معنی داری نداشت (p= 0.067). صرف نظر از مقدار مصرفی، مصرف سیر به تنهایی باعث کاهش تمامی فاکتورهای همورئولوژی شد (p= 0.000). بر اساس نتایج تحقیق حاضر میتوان نتیجه گیری نمود که مصرف سیر باعث بهبود فاکتورهای اصلی همورئولوژی میشود، در حالیکه مقدار مصرفی سیر در مقادیر پایین ویسکوزیته پلاسما و فیبرینوژن را حین فعالیت ورزشی بهبود میبخشد. بنابرین ممکن است افراد دارای مشکلات هموستازی چنانچه قبل از فعالیت ورزشی مقدار پائین سیر مصرف نمایندخطرات قلبی- عروقی آنها طی فعالیت کاهش یابد
کلیدواژههای فارسی مقاله
سیر، فعالیت هوازی، ویسکوزیته خون و پلاسما، فیبرینوژن،
عنوان انگلیسی
Effects of different dosages of garlic on responses of the main determinants of hemorheology to acute endurance exercise
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to investigate the effects of consuming different dosages of garlic on responses of the main determinants of hemorheology to acute endurance exercise in. Fifteen healthy young men (mean ± SD; age 27.0 ± 8 years; weight 73.9 ± 6 kg and height 175.3 ± 4 cm) with at least 3 years’ experience of regular participation in running or martial had voluntarily participated in this study. Subjects took different dosages of garlic (500, 750 and 1000 mg) and starch (placebo), in four separate sessions in a form of capsul with one week between them. In each session, 4 hours after taking the capsul subjects performed 30 min of running on the treadmill. Before and 4 hours after taking the capsuls and immediately after exercise hemodynamic factors and blood samples were taken. Blood samples were analyzed for blood and plasma viscosity, fibrinogen, hematocrit, hemoglobin and red blood cells (RBC) count. Data were analyzed using the repeated measures of ANOVA with repeated measure. Data analysis revealed that garlic dosage had significant effect on the plasma viscosity and fibrinogen (p=0.001). Paired comparisons showed that decreases in these two factors were significantly higher in 500 mg dosage than the two other. However, dosage of garlic did not have any significant effect on the responses of blood viscosity, hematocrit, hemoglobin and red blood cells (P=0.067). Regardless of the dosage, consuming the garlic supplement acutly 4 hours before exercise resulted in reduction in resting level of hemorheological variables (P=0.000). In addition, consuming garlic and its dosage did not have any significant effect on responses hemorheological variables to endurance exercise (P=0.59). Based on the findings of the present study, it could be concluded that consuming the garlic supplement had improved all hemorheological factors, while low dosage of garlic improves plasma viscosity and fibrinogen during exercise. So it is possible, consuming low dosage dosage (500 mg) of garlic before exercise by people with problem of hemeostasis, reduse cardiovascular risk during exercise.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سجاد احمدی زاد |
دانشیار دانشگاه شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
سعید علیپور پارسا |
استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
رویا ذکری |
دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
سعید دباغ نیکوخصلت | dabbagh nikokheslat
استادیار دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
هادی ابراهیمی |
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://spj.ssrc.ac.ir/article_590_a3cfbc6f30212f805fd04ae52c94f469.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1031/article-1031-205136.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات