این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیزیولوژی ورزشی، جلد ۶، شماره ۲۴، صفحات ۴۹-۶۰

عنوان فارسی تأثیر شانزده هفته تمرین استقامتی و رژیم غذایی پرچرب بر اینترلوکین- ۶ و ۱۰ و نسفاتین -۱ پلاسمایی موش‌های صحرایی
چکیده فارسی مقاله هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر تمرین استقامتی بلندمدت و رژیم غذایی پرچرب بر نسفاتین -1، اینترلوکین-6 و اینترلوکین-10، به منظور شناخت نقش عوامل التهابی و ضد‌التهابی در تنظیم اشتها، دریافت غذا و ارتباط این عوامل با چاقی می‌باشد. به همین منظور تعداد 32 سر موش صحرایی نر به‌طور تصادفی در چهار گروه 8 تایی: 1) گروه کنترل با رژیم غذایی پرچرب (CHFD)، 2) گروه کنترل با رژیم غذایی استاندارد (CSD) 3) گروه تمرین استقامتی با رژیم غذایی پرچرب (EHFD) 4)گروه تمرین استقامتی با رژیم غذایی استاندارد(ESD) (هر جلسه تمرین 60 دقیقه با سرعت m/min 30، 5 روز در هفته به مدت 16 هفته)، دویدن روی نوارگردان بدون شیب، تقسیم شدند و از آب و غذای در دسترس، استفاده کردند. از روش الایزا برای ‌اندازه‌گیری پارامترهای بیوشیمیایی و از تحلیل واریانس چند متغیره برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین نسفاتین-1 و IL-10 در گروه‌های تمرین و گروه کنترل با رژیم غذایی یکسان، تفاوت معناداری وجود ندارد اما بین گروه‌ها با رژیم غذایی پرچرب و استاندارد تفاوت معناداری وجود داشت (P< 0.001). پژوهش حاضر نشان داد، تمرین استقامتی متوسط تا شدید، احتمالاً با ایجاد تعادل در مسیرهای کنترل کننده اشتها و متابولیسم بدن که یکی از مسیرهای احتمالی نسفاتین-1، اینترلوکین-6 و 10 می‌باشد، از تأثیر چاق کنندگی غذاهای پرچرب پیشگیری نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چاقی، تمرین استقامتی، غذای پرچرب، نسفاتین-1،

عنوان انگلیسی Effect of 16 weeks endurance training and high fat diet on plasma level of interleukins-6, 10 and nesfatin-1 of rats
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to investigate the effect of 16 weeks endurance training and high fat diet on plasma level of nesfatin-1; interlukin-6 and 10 to understand the role of inflammatory and anti-inflammatory factors in the regulation of appetite, food intake and the associated these factors with obesity. In order to 32 male rats were randomly divided into four groups: control group with standard diet (CSD) (n=8), endurance training with a standard diet (ESD) (n=8), control group with high-fat diet (CHFD) (n=8) and endurance training with high-fat diet (EHFD) (n=8). Training groups was given exercise on motor-driven treadmill at 30 m/min (0% grade), 60 min/day, 5 days/week for 16 weeks, and all of groups were given ‘‘ad libitum’’. The ELISA method for laboratory analysis and MANOVA test for analyses data were used. Results showed that there wasn’t a difference between nesfatin-1 and IL-10 in exercise groups and control groups but observed significant differences in HFD and SD groups (P< 0.001). Furthermore, the present study showed that, Perhaps, Endurance training of moderate to severe, by creating a balance between control of appetite and metabolism, which is one of the possible routes nesfatin-1, IL-6 and 10, could prevented from high-fat diet- induced obesity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Obesity, Endurance Training, High Fat Diet, Nesfatin-1

نویسندگان مقاله روح الله حق شناس |
استادیار دانشگاه سمنان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه سمنان (Semnan university)

ندا گیلانی |
دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

مهوش جعفری |
استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله عج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://spj.ssrc.ac.ir/article_221_be2d1fb88624242c2260c76c66f0c0f7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1031/article-1031-205169.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات