این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۳۱-۳۶

عنوان فارسی بررسی مقایسه‏ای درجه حرارت داخل مثانه‏ای و درجه حرارت زیر بغل، مقعدی و دهانی در بیماران پیوند کلیه
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: بیماران تحت عمل پیوند کلیه، به علت مصرف داروهای سرکوب‏گر سیستم ایمنی، مستعد عفونت‏های مختلف می‏شوند. با توجه به این که تب، یکی از علائم شاخص عفونت می‏باشد، اندازه‏گیری درجه حرارت به شکل مداوم اهمیت زیادی در این بیماران دارد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی مقایسه‏ای درجه حرارت داخل مثانه‏ای و درجه حرارت زیر بغل، مقعدی و دهانی در بیماران پیوند کلیه انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه مشاهده‏ای- تحلیلی، 20 بیمار تحت پیوند کلیه که در بخش پیوند کلیه بیمارستان قائم مشهد بستری بودند، انتخاب شدند. درجه حرارت دهانی، زیر بغلی و داخل مثانه‏ای هر 2 ساعت و درجه حرارت مقعدی هر 12 ساعت از روز بعد از انجام پیوند تا چهار روز پس از عمل اندازه‏گیری و در پرسشنامه ثبت گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS و آزمون‏های تی، پیرسون و ANOVA در سطح معنی‌داری 05/0 =P مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافته‌ها: نتایج آزمون ANOVA نشان داد که بین چهار روش اندازه‏گیری درجه حرارت در چهار روز بعد از عمل اختلاف معنی‏‏داری وجود دارد (001/0= P )؛ اما آزمون پیرسون بیانگر وجود یک ارتباط خطی و مستقیم قوی بین روش اندازه‏گیری درجه حرارت داخل مثانه‏ای و سه روش بود (عدد پیرسون 1+ و یا بسیار نزدیک به یک می‏باشد). نتیجه‌گیری: این تحقیق نشان می‏دهد که با وجود اختلاف معنی‏دار آماری بین درجه حرارت داخل مثانه‏ای با سه روش دیگر اندازه‏گیری، به علت وجود هماهنگی و ارتباط مستقیم خطی آنها می‏توان از درجه حرارت داخل مثانه‏ای به عنوان معیار مناسبی جهت اندازه‏گیری‏های دمای بدن استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی A comparative study of intravesical, rectal, axillary and oral temperatures following kidney transplantation
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Patients who undergo kidney transplantation take immunosuppressive drugs that make them susceptible to different infections. Since fever is one of prominent symptoms of infection, continuous measurement of temperature is very important. The goal of this research was to find if there is any significant difference between intravesical, oral, rectal and axillary temperatures. Materials and Methods: In this analytical observational study, 20 patients with kidney transplantation who had been admitted in Kidney Transplantation center of Ghaem hospital (Mashhad) were selected. Oral, axillary, and intravesical temperatures were checked every 2 hours and rectal temperature was checked every 12 hours after the day of transplantation and analyzed for a period of 4 days after transplantation, and the readings were noted in a questionnaire. The obtained data were statistically analyzed by means of SPSS software using t-test, Pierson’s correlation and ANOVA, at the significant level of P< 0.05. Results: According to ANOVA analysis, there was a significant difference among these four methods of temperature measurement in first four days after surgery (P=0.001). Pierson’s test shows that there was a linear and strong direct correlation between intravesical temperature and the other three methods (Pierson’s figure was +1 or very closes to it). Conclusion: This research shows that despite significant statistical difference between intravesical temperature and the other three methods (oral, axillary and rectal temperature), intravesical temperature can be utilized as an appropriate illustration of body temperature because there is a linear and direct correlation between this and other three methods.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Body temperature, Axillary, Oral, Intravesical, Rectal

نویسندگان مقاله حسن احمدنیا | h ahmadnia
مشهد- خیابان احمدآباد- بیمارستان قائم عج - بخش ارولوژی

محمدجواد مجاهدی | mohammad javad mj mojahedi


محمد خواجه دلویی | m khaje dalooee


سعیدرضا قنبری زاده | saeed reza sr ghanbarizadeh
mashhad university of medical sciences, mashhad, iran
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-123-18&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات