این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۶۱-۶۷
عنوان فارسی
بررسی میزان مصرف شیر و فرآوردههای آن در کودکان سنین مدرسه (۶ تا ۱۱ سال) شهر بیرجند (سال ۱۳۸۶)
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: شیر و سایر محصولات لبنی اولین و مهمترین منبع تأمین کلسیم و دومین منبع تأمین چربیهای اشباع شدهاند. میزان مصرف شیر و فرآوردههای آن در کشور ما نسبت به استانداردهای جهانی پایین است. در این پژوهش میزان مصرف شیر و فرآوردههای آن در کودکان سنین مدرسه (6 تا 11 سال) شهرستان بیرجند بررسی شده است. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، تعداد 1771 کودک سن مدرسه شهر بیرجند در سال 1386، به روش خوشهای چندمرحلهای انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات لازم شامل مشخصات جمعیتشناختی، وضعیت رشد (قد و وزن)، میزان و نوع فرآوردههای شیری مصرفی و وضعیت سلامتی استخوانها، مفاصل و دندانها در فرمی که به همین منظور تهیه شده بود، ثبت گردید. دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونهای آماری کایدو و ضریب همبستگی در سطح معنیداری 05/0> P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافتهها: مصرف شیر و فرآوردههای آن در بیش از نیمی از کودکان سن مدرسه کمتر از مقادیر توصیهشده استاندارد بود (500 میلیلیتر روزانه). بین تمایل به مصرف شیر با جنس (002/0= P ) و نیز شغل مادر (03/0= P )، ارتباط آماری معنیدار وجود داشت. پسران و فرزندان مادران شاغل، تمایل بیشتری به مصرف شیر داشتند. بین مصرف روزانه شیر (002/0= P )، ماست (001/0= P ) و پنیر (001/0= P ) با جنس ارتباط آماری معنیدار و همچنین بین مصرف ماست و تعداد دندانهای کشیدهشده و پوسیده، نیز ارتباط آماری معنیدار وجود داشت (05/0= P ). کودکانی که ماست بیشتری مصرف میکردند، تعداد دندانهای کشیدهشده و پوسیده کمتر داشتند. بین مصرف شیر و فرآوردههای آن و دردهای مفصلی و استخوانی ارتباط آماری معنیداری مشاهده نشد. نتیجهگیری: میزان مصرف شیر و فرآوردههای آن در کودکان سنین مدرسه در شهر بیرجند کمتر از میزان استاندارد جهانی است. کاهش مصرف شیر در کودکان، باعث ایجاد اختلالات ناشی از کمبود کلسیم میشود، که با افزایش احتمال بروز پوکی استخوان در سنین بزرگسالی میشود
کلیدواژههای فارسی مقاله
شیر، فرآوردههای شیر، کودک، سن مدرسه
عنوان انگلیسی
Consumption amount of milk and dairy products in school children of 6-11 year olds in Birjand during 2007
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Milk and dairy products are the primary sources of calcium and are the second largest source of saturated fats. Milk and dairy milk products consumption in our country is much lower than world standards. In this research, the amount of milk and dairy products consumption by primary school children, were studied in Birjand during 2007. Materials and Methods: In this descriptive-analytical study, 1771 school age children (6-11 yrs) were selected through multi-cluster sampling. Data collection was done by means of a questionnaire inquiring demographic information, growth condition, height and weight, kind and quantity of milk and dairy products used and health condition of bones, joints and teeth. The obtained data were analyzed with SPSS software using χ2 and Pearson's correlation, at the significant level of P< 0.05. Results: It was found that consumption of milk and dairy products was lower among school-age children in comparison with world standards (500ml daily). There was a significant statistical relationship between the usage of milk with child sex (P=0.002) and mother's job (P=0.03). Boys and Children, whose mothers were employed, showed more interest in milk consumption. There was a significant statistical relationship between daily use of milk (P=0.001), yogurt (P=0.001) and cheese (P=0.001) with sex. Besides, there was a significant relationship between the use of yogurt and number of extracted teeth and dental caries (P= 0.05). Children who used more yogurts had fewer extractions and less dental caries. There wasn't a significant statistical relationship between use of milk and dairy products with arthralgia and bone pains. Conclusion: Milk and dairy products consumption in primary school children of Birjand is lower than the world standard. Low milk consumption by children will lead to calcium deficiency problems. This might be associated with a higher risk of osteoporosis in later life.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Milk, Milk derivatives, Child, School-age
نویسندگان مقاله
فرح کاهنی | f kaheni
سیما کاهنی | s kaheni
بیرجند- خیابان غفاری- دانشگاه علوم پزشکی بیرجند- دانشکده پرستاری و مامایی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
غلامرضا شریف زاده | gr sharifzadeh
احمد نصیری فورگ | a nasiri foorg
محمد آوان | m avan
نشانی اینترنتی
http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-318&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
تجربی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات