این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۸-۱۵

عنوان فارسی مقایسه اثر دو رژیم غذایی (نمایه گلایسمی پایین و کم چرب) بر روی کاهش وزن، شاخص توده بدن، سطح گلوکز و انسولین سرم در زنان چاق
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: کاهش نمایه گلایسمی رژیم غذایی به عنوان روشی جدید برای کاهش وزن و جلوگیری از بیماریهای متابولیکی (دیابت و قلب و عروق) مطرح شده است؛ مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تأثیر دو رژیم غذایی با کالری مشابه (ایزوکالریک) کم چرب و نمایه گلایسمی پایین در کاهش وزن و شاخص توده بدن، سطح گلوکز و انسولین سرم ناشتا و بعد از غذا انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه که به صورت کار آزمایی بالینی انجام شد، 46 زن چاق مراجعه‌کننده به درمانگاه شهید مطهری شیراز با شاخص توده بدنی 27≥ (BMI)، به طور تصادفی به دو گروه رژیمی (کم چرب و نمایه گلایسمی پایین) تقسیم شدند و به مدت شش هفته رژیم خاص گروه خود را دریافت کردند. شاخصهای وزن، توده بدن، غلظت گلوکز و انسولین سرم ناشتا و دو ساعت بعد از غذا در آغاز و پایان شش هفته اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS و آزمون‌های تی زوجی و مستقل در سطح معنی‌داری 05/0P< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: میانگین سنّی افراد مورد مطالعه 6/7±9/37 سال بود. بررسی متغیرهای مورد مطالعه پس از شش هفته رژیم درمانی، نشانگر کاهش قابل ملاحظه در هر دو گروه بود (05/0P<). میانگین سطح انسولین دو ساعت بعد از غذا در گروه رژیم غذایی کم چرب از نظر آماری کاهش معنی داری نسبت به گروه نمایه گلایسمی پایین داشت )02/0(P=؛ اگرچه در مورد سایر متغیرها تفاوتی بین اثرات درمانی دو گروه ملاحظه نشد. نتیجه‌گیری: دو رژیم غذایی کم چرب و نمایه گلایسمی پایین به یک نسبت در کاهش وزن بدن، شاخص توده بدن، غلظت گلوکز مؤثر می‌باشند. ارتباط بین رژیم‌های غذایی کم چرب و نمایه گلایسمی پایین و سطح انسولین سرم، نیازمند مطالعات بیشتری می‌باشد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of the effects of two diets (low-glycemic index and low-fat) on weight loss, body mass index, glucose and insulin levels in the obese women
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: In recent years reducing the dietary glycemic index has been proposed as a novel approach to weight-loss and prevention of metabolic diseases (type 2 diabetes and cardiovascular diseases). The aim of the present study was to determine the effect of low-glycemic index diet and Low-fat diet on weight-loss, body mass index, fasting and post-prandial glucose and insulin levels in the obese women. Materials and Methods: In this clinical- trial study 46 obese women aged 18 to 55 years -with BMI ≥27 who had referred to Motahary clinic in Shiraz, Iran, were randomly divided into two equal groups, each with a specific diet (i.e. low fat and low glycemic index) which continued for a period of six weeks. Body weight, BMI, fasting and post-prandial glucose and insulin level of the patients were measured at the beginning and at the end of the period. The obtained data was analysed by means of SPSS statistical software, sample paired-t and sample independent-t at the significant level P< 0.05. Results: Mean age of the subjects was 37.9±7.6 years. The variables under study significantly decreased in both groups six weeks after dietary treatment (P< 0.05). Mean insulin level in the low fat diet group statistically decreased compared with low GI group (P=0.02). However, regarding other variables no difference was observed between treatment effects in the two groups. Conclusion: Both diets can equally be effective in weight loss, BMI, and glucose concentration level, Additional studies are required to examine the relationship between low fat, low glycemic diets and insulin level in the obese women.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Obesity, Glycemic index, Low-fat diet, Insulin

نویسندگان مقاله فاطمه کاظمی | f kazemi
تبریز- ولی عصر جنوبی- خیابان آذری- آپارتمان های فرزانگان- بلوک a- راه پله 2- طبقه اول کدپستی 5167616851تلفن 3337684-0411

زهره مظلومی | z mazloom



نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-123-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات