این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۰، شماره ۲۵، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی مقایسه نرخ گیرایی اولین تلقیح پیش و پس از شیردوشی در گاوهای هلشتاین
چکیده فارسی مقاله هدف از پژوهش حاضر مقایسه نرخ گیرایی اولین تلقیح پیش و پس از شیردوشی و بررسی تغییرات متابولیت­ها و هورمون­ها طی چهار زمان مرتبط با شیردوشی در گاوهای شیری بود. بدین منظور 300 راس گاو هلشتاین پرتولید (با تولید بیشتر از 30 کیلوگرم در روز و نمره وضعیت بدنی ) به­طور تصادفی انتخاب و سپس بین دو گروه پخش شدند: 1- تلقیح پیش از شیردوشی صبح (ساعت هفت صبح، 150=n) و 2- تلقیح پس از شیردوشی صبح (ساعت نه صبح، 150=n). شیردوشی ساعت هشت صبح انجام شد. برای همزمانی تخمک ریزی از روش G7G آوسینک استفاده شد که در روز 30 پس از زایش شروع شد. خونگیری از 45 راس گاو در هر گروه و در چهار زمان (پیش از شیردوشی، طی شیردوشی، یک ساعت پس از شیردوشی و دو ساعت پس از شیردوشی) برای تعیین غلظت گلوکز، تری گلیسرید، اسیدهای چرب آزاد، آلبومین و کورتیزول در خون انجام شد. نتایج نشان داد غلظت گلوکز، تری گلیسرید، اسیدهای چرب آزاد، آلبومین و کورتیزول تحت تاثیر زمان شیردوشی قرار گرفت (05/0 >P) و با شروع شیردوشی در مقایسه با پیش از شیردوشی به­طور معنی­داری افزایش یافت (05/0 >P) ولی یک ساعت پس از شیردوشی به­طور معنی­داری نسبت به زمان شیردوشی و قبل از شیردوشی کاهش یافت (05/0 >P). نرخ گیرایی در روز 32 و 60 پس از تلقیح در گاوهایی که پس از شیردوشی تلقیح شدند به­طور معنی­داری بیشتر از گاوهایی بود که پیش از شیردوشی تلقیح شدند (05/0 >P). به­طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد تلقیح گاوها پس از شیردوشی در مقایسه با پیش از شیردوشی سبب افزایش باروری شد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدهای چرب آزاد، تنش شیردوشی، کورتیزول، گاو شیری

عنوان انگلیسی Comparing first service conception rate before and after milking in Holstein cows
چکیده انگلیسی مقاله The objective of this study was to comparing first service conception rate before and after milking and changes in metabolite and hormones during four times realted to milking in lactating dairy cow. High producing Holstein cows (> 30 Kg/d and BCS) were randomlly selected and assigned into two groups: 1- insemination before morning milking (0700 a.m, n = 150) and 2- insemination after morning milking (0900 a.m, n = 150). Milking performed at 0800 a.m. All cows synchronized with G7G-Ovsynch protocol started at d 30 postpartum. Blood samples collected from subsample of cows (n = 45 per group) and at four times (before milking, with milking, 1 h after milking and 2 h after milking) for measauring glucose, triglyceride, free fatty acids, albumin andcortisol concentrations. Results showed Glucose, trigyceride, free fatty acids, abumin and cortiso concentrastions affected by miking time (P < 0.05) and significanty increased with milking compared to before milking (P < 0.05) but significanty decreased 1 h after milking compared to milking and before milking. Conception rate at d 32 and 60 after AI were greater in cows inseminated after milking in comparsin with before milking. In conclusion results of present study showed insemination of cows after milking compared to before miking resulted in increase fertility.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Free fatty acids, milking stress, cortisol, dairy cow

نویسندگان مقاله عیسی دیرنده | Essa Dirandeh
Department of Animal Sciences, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

زربخت انصاری پیرسرایی | Zarbakht Ansari
Department of Animal Sciences, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمد کاظمی فرد | Mohammad Kazemifard
Department of Animal Sciences, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-418-9&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات